Kia Pride: Radio blijft nie standby en slecht radio ontvangst

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 Glxi

Hallo,
Ik had vorige week een nieuwe radio in me auto gemonteerd, en alles doet het verder perfet en heb alle draadjes goed aangesloten. Maar nou heb ik dus een probleem dat als ik iedere me auto uit zet of de auto op nieuw start dan begint me cd weer steeds bij het begin en me klok loop dan ook niet meer optijd van me auto. Dus wat ik d8 is dat hij dan geen soortig van standby stroom krijgt voor het geheugen? Of zit ik mis? Dus mijn vraag was hoe ik het dan moet aansluiten zodat ik dat niet meer heb. OOk mijn radio ontvangst is niet geweldig. Nou heb ik wel zo elektrische antenne en normaal heb je daar zo plug voor die je achterin je radio steekt maar kia had dat blijkbaar niet en moest ik het doen via de connector zeg maar. Ik hoop dat iemand een antwoord heeft op deze vragen.
Met vriendelijke groet Wesley

proximuss

Geplaatst door proximuss (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Pride? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Tiemen11426 (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Dit ligt aan de gele en rode draad van je radio.
1 moet constand spanning hebben en de andere moet op de onderbreking.
Wissel die draden om dat is denkelijk het probleem opgelost ook al zit de rde dan op geel en de gele op rood.
Dit komt vaker voor, kijk wel even met een spannigs meter of er zeker spanning staat op die 2 draden, dan kan je ze zonder problemen wisselen, niet dat je de radio kapot maakt.

Heeft de antenne wel goede aarde en verbinding ??

Tiemen

proximuss (0), 17 jaar geleden

Het is opgelost:) Alleen de radio ontvangst is nog niet goed maar dat komt goed. Bedankt voor de reactie!!

Santa (0), 17 jaar geleden

Heb je al zo'n antenne verloopstuk geplaatst?
Maakt de antenne wel goed massa?

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Een pride heeft een normale antenne aansluiting die je in bijvoorbeeld een pioneer of sony zo in kan steken. Als je vdo of blauwpunkt hebt heb je een verloop nodig.

Verder zit er aan de linkerkant naast je stuur een schakelaar om je electrische antenne omhoog te doen. Normaal gesproken wordt deze niet door de radio aangestuurd.

Als de klok van je auto niet meer op tijd loopt is waarschijnlijk de room zekering kapot. Dan heb je ook geen constante stroom op de radio.

Groeten,

Jan-Marcus

proximuss (0), 17 jaar geleden

Het klokje doet het nog en er zit een radio in van de Aldi. En de antenne zit zeg maar op de connector zoals de rest van de stroom en de speakers. Ik dacht dat je normaal een aparte stekker had die in zo antenne stekker in je radio moet wat die aldi radio ook heeft. En de antenne is ook omhoog. Dus radio zenders kan ik nog niet ontvangen:(
Grtjes Wesley

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou nog maae eens goed kijken. Er moet achter de radio ergens een antenne plug liggen. Hij is mischien naar beneden gevallen. Kan me niet voor stellen dat hij op de andere stekkers zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Pride of stel zelf een nieuwe vraag.