Kia Rio: ratelende ventialtor

Bouwjaar: 2000

's Ochtends als het koud is en ik de interieur ventilator aan zet dan hoor ik een gepiep. Lijkt een beetje op aanlopen van de ventialtor. Na 5 min is de auto warm en de piep weg. Enig idee hoe ik dit kan verhelpen?

Eef2628

Geplaatst door Eef2628 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Rio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rio-man (0), 17 jaar geleden

Drooggelopen ventilator. Als je veel tijd hebt kun je het zelf repareren. Je hebt een set schroevendraaiers, een goed geheugen en een flesje olie nodig. Het dashboard moet er namelijk voor af om erbij te kunnen.

Als je geen tijd hebt: Naar de dealer. 't Kost je in dat geval wel een smak geld.

Groeten Rio-man
Concept-car.nl

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

De ventilaror motor is heel gemakkelijk te demonteren. Hij zit onder het dashboard kastje. Gewoon 3 kruiskop schroeven losdraaien en je hebt hem in je handen.

Groeten,

Jan-Marcus

S-VRV (0), 15 jaar geleden

hallo, ff goede tip, als je de motor uit elkaar heb, maak dan 1 gaatje aan de onderkant van de motorhouden, dan kan de vocht weg lopen, daar door roest het lager in de motor, smeer deze goed! want als de motor te zwaar draait kan de kachelweerstand door branden, en doet de kachel het maar in 1 of 2 standen nog!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Rio of stel zelf een nieuwe vraag.