Kia Picanto 2005: Snelheidsmeter werkt niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4HE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 45

Heb een Kia picanto staan waar de snelheidsmeter en de kilometer teller niet van werkt. Auto uitgelezen en dan komt er foutcode p 0501 snelheid signaal naw. Via live data gekeken in de Abs computer en dan komt er een snelheid signaal uit. Live data gekeken in het motor ecu en komt er geen snelheid signaal uit. Alle zekeringen zijn verder goed en de auto heeft in andere systemen geen foutcodes. Tellerklok is gewisseld met een andere picanto maar dat maakte niks uit. Op de bak zit een snelheidsmeter sensor en deze is ook gewisseld met een andere. Deze sensor geeft ook een signaal af. Nu weet ik niet of deze naar de motor ecu gaat, de Abs computer of het stuurbekrachtiging regeleenheid. Wat deze laatste regeleenheid doet weet ik zo wie zo niet goed omdat deze nog een stuurpomp heeft aangedreven door een riem.

Wie kan mij verder helpen.

Bvd dank René

scheepie38

Geplaatst door scheepie38 (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

scheepie38 (0) PRO, 3 jaar geleden

De oplossing van het probleem. Een muis had geknabbeld in een kabelboom onder de hoofdremcilinder. De kabels lagen daardoor tegen elkaar en dat gaf de problemen. Kabels weer opnieuw geïsoleerd en alle problemen waren weg.

Dank voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.