Kia Picanto 2004: Start problemen (startmotor of automaatbak)?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: G4HG, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 48

Mijn vriendin heeft een Picanto uit 2004, een automaatje. Zit niets op, kan niets kapot.
Maar sinds een aantal weken heeft hij soms problemen met starten (gebeurt misschien 2 op de 25 keer), de sleutel omdraaien zorgt ervoor dat er geluid gemaakt wordt. Echter niet het echte startgeluid, maar er gaat wat rond.

Bij een handgeschakelde wagen zou ik denken aan de bendix die niet naar buiten komt maar binnen in de startmotor blijft zitten maar de startmotor wel ronddraait.

Maar wat dus wel helpt is een paar keer met de pook tussen P&D wisselen en weer opnieuw proberen te starten (mijn vriendin haalt dan ook de sleutel er even uit, maar zie dat niet direct nodig zijn).

Ik weet dus niet of ik het probleem moet zoeken in de startmotor, of dat er bij een automaat nog iets extra's gebeurd wat met starten te maken heeft zodra hij in zijn P staat.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het toeval is dat de bendix net naar buiten komt wanneer we heen en weer hebben gesjouwd met de pook. Dacht voornamelijk dat het een elektronische blokkade was waarom een automaat niet te starten is in zijn P (gewoon geen spanning naar de startmotor), maar misschien toch ook iets mechanisch??

Speeddragon

Geplaatst door Speeddragon (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Picanto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 3 jaar geleden

Ik zit toch te denken aan de startmotor dat inderdaad de bendix niet naar buiten komt.

Speeddragon (0), 3 jaar geleden

Ja, inmiddels heb ik het idee dat een automaat het electronisch onmogelijk maakt om te starten in zijn D, en dat in zijn P er een soort van pin/haak wordt ingeschakeld, maar dit staat los van de startkrans.

Als ik die werking een beetje door heb kan ik denken; we mieteren er een nieuwe startmotor in. Of dat ik eerst nog eens probeer de contacten e.d na te lopen, voor het straks alsnog is..

kaleido 1 (1620) PRO, 3 jaar geleden

Starten gaat alleen maar in P of in N , als je start hoor je wat draaien zeg je , ga eens luisteren wat dat is .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.