Kia Joice: vacuumaansluiting op inlaatspruitstuk

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0i16v

Beste Kia Joice rijders en/of kenners,

Ik heb afgelopen zomer een kia joice particulier aangeschaft ivm familie uitbreiding. Het leek(en is achteraf ook gebleken) een ideale gezinsauto.
Bij de aanschaf had ik al een vermoeden dat er een andere kop op was gekomen. het leek mij geen probleem mits ik maar zeker wist dat het goed gebeurd was, natuurlijk waren er geen facturen aanwezig. Maar hij liep als een zonnetje en starte ook direct.
Achteraf verbruikte hij nogal wat olie,+/- 4l per 1000km. Dus de kop eraf gehaald, maar helaas deze was nog wel in orde, alleen de krassen in de cilinder wand van cilinder 3....
Toen het hele blok eruit gehaald en nieuwe bussen in laten zetten en maar meteen alle lagers en zuigers ook maar vervangen. De koppeling kon ik ook niet weigeren om te vervangen.
Het geheel na een paar weken in elkaar gebouwd en terug in de auto geplaatst.
Gelukkig loopt hij weer als een zonnetje.
Maar nu mijn probleem: ik heb een vacuum aansluiting op het inlaatspruitstuk zitten, maar kan nergens een los slangetje vinden. Ik weet niet of ik deze los heb gehaald of dat hij afgedopt was.
Zou een kia Joice rijder of kenner willen reageren of eerst onder zijn eigen kap kijken wat erop aangesloten is?
Het gaat om het vacuumaansluiting die naar het schutbord gericht onder de aansluiting van de rembekrachtiging zit. Het is maar een klein slangepilaartje waar een slangetje van, ik schat, 4mm over kan.
Ik ben benieuwd waar het voor is, alvast bedankt voor de reacties!


groetjes leon

leike1@versatel.nl

Geplaatst door leike1@versatel.nl (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Joice? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Je zegt dat hij loopt als een zonnetje. Dat kan niet als er een vacuum slangetje af mist. Weet je zeker dat hij daar vacuum zuigt? Is het geen afgesloten pijpje?
het zou een (nu gesloten) aansluiting kunnen zijn voor bijvoorbeeld en vacuummeter.

leike1@versatel.nl (0), 16 jaar geleden

Ik wou er niet teveel over uitwijden maar op gas loopt ie als een zonnetje. Het zuigt er inderdaad vacuum, maar er zat geen dopje op toen ik de motor terug bouwde.
Op benzine trekt de auto nauwlijks tot boven de +/- 2000rpm dan pakt hij mooi. Zoals al geschreven op gas geen probleem.
Ik twijfel dus of ik een slangetje kwijt ben geraakt of dat het gewoon afgedopt was, pas dan kan ik verder kijken als het probleem niet opgelost is.
De meeste injectie motoren hebben een elektonisch vacuummeter wat de ontsteking vervroegd met accelereren dit natuurlijk in combinatie met de gasklepstand meter.
Toen ik de uitlaat los had kwam ik er ook achter dat ze de katylisatoren leeg gemaakt hadden. Met te weinig tegendruk kan je ook vreemde dingen krijgen.
De injectoren waren iets gespleten aan hun uiteinde, dus kan ook nog door de slechte vermengen met lucht komen.
Dus ik wil eerst zeker weten waar die vacuum aansluiting voor is.

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

ik zou zeggen : kijk eerst goed om de motor heen of er ergens een slangetje los hangt of dat je iets tegenkomt waar een slangetje op hoort.
Zo niet dop hem dan af en kijk hoe de motor dan loopt.

mvg,
Hans.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt dan op een aansluiting voor een omloopregeling, oftewel stappenmotor die staionair de luchthoeveelheid regelt.

Zoek eens op je schutbord naar een kastje met twee slangetjes en een stekker, het ene slangetje zou dan naar het luchtfilterhuis moeten lopen, of de buis die vanaf het luchtfilter naar het gasklephuis loopt, de andere zou dan op het inlaatspruitstuk moeten zitten.

Groeten Marcel

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

nou, dat had ik zo`n beetje in gedachten Marcel, maar het is nog vroeg He.

mvg,
Hans.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

klopt Hans, mits je geen 4 kinderen hebt tussen 4 en 7 jaar, die vanaf 7 uur 's morgens de zaak al aan het terroriseren zijn, hahahahahaha

Uitslapen is er voor ons niet meer bij, en wat doe je dan op een regenachtige zondagmorgen...............

Groeten Marcel

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

precies, dan zit je op PC [img]http://smileys.smileycentral.com/cat/11/...[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Joice of stel zelf een nieuwe vraag.