Kia Picanto 2006: Valt stil/snelheid loopt af op de snelweg

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4HE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 45

Afgelopen weekend heb ik de eerste rit gemaakt in mijn "nieuwe" en eerste auto, een Kia Picanto 2006. Na ongeveer een half uur rijden en op een lichte helling op de snelweg zag ik de snelheidsmeter rap achteruit lopen, ook met plankgas. Ik naar de vluchtstrook, ANWB erbij die hem hebben uitgelezen: probleem met de nokkenassensor. Deze vervolgens laten vernieuwen.
Toen een half uur terug gereden en na een kwartier zakte de snelheid weer ietsje in naar ongeveer 90kmpu en bleef daar eventjes hangen. Maar 'pakte' daarna wel weer.
Nu op de terugweg van Dordrecht naar Nijmegen weer na 15min en 30min weer twee keer hetzelfde probleem als in het begin. Echter ben ik deze twee keer de vluchtstrook op gereden, volledig teruggeschakeld en kon daarna weer mijn snelheid opbouwen. Ook merk ik af en toe op de snelweg dat de auto soms ineens iets vooruit spurt.
Verder zijn vorig jaar de remschijven vernieuwd.

Ik zou graag weten of iemand dit probleem herkent en wat dit mogelijk zou kunnen zijn. Dan kan ik dat eventueel ook doorgeven bij de garage. Helaas zelf geen verstand van auto's.

Dank!!

Niena0

Geplaatst door Niena0 , lid sinds 3 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.