Kia Picanto 2012: automaat probleem?

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: G4LA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Goedemiddag,

Ik heb sinds kort een Kia Picanto uit 2012 met circa 23.000 km op de teller. En nee, deze auto is niet ingevoerd. Het is dus gewoon een Nederlandse auto en de kilometerstand is NAP gecontroleerd.

De auto is een automaat. Ik merk vaak dat als ik deze in zijn achteruit of drive zet, dat ik een soort bonk hoor/voel. Als ik dan vervolgens ga rijden doet de auto soms raar bij het optrekken, ik voel dan weer die bonk bij het overschakelen en de auto stottert. Dit stotteren doet hij soms ook bij het afremmen. Daarnaast merk ik dat de auto dan niet begint te rollen als ik de rem loslaat. Als ik de auto echter opnieuw start, dan zijn alle problemen weg en functioneert hij naar behoren; hij rolt weg als ik de rem loslaat, hij schakelt normaal over en ik hoor geen bonk bij het “schakelen”.

Laatst ging ook het motorlampje branden, maar na een paar uur was het lampje uit. De auto is toen uitgelezen en er werden geen actieve storingen gevonden. Wel één storing onder “opgeslagen storingen”. Dit was: P0717, met als bijschrift: toerentalsensor ingaande as versnellingsbak - G182 geen signaal. Hier is toen echter niks aan gedaan omdat dit geen actieve storing was.

Bij het opnieuw starten van de auto functioneert hij dus naar behoren, maar alsnog lijkt het me niet goed. Heeft iemand enig idee wat ik het beste kan doen, en wat de oorzaak kan zijn? Ik hoor het graag. Alvast bedankt :)

angievgestel

Geplaatst door angievgestel , lid sinds 3 weken geleden

1 Reactie

oldford PRO, 3 weken geleden

Heb je de auto van een particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.
Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.