Kia Sorento: Versnellingsbak lampje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Er knippert een groen lampje (versnellingsbak) op het dash bord de garage is al 2 dagen aan het zoeken geweest maar kunnen het niet vinden.
Ik heb er verdeer geen hinder van dus laat het zo , misschien weeet iemand hoe ik het lampje zelf uit kan krijgen, of waar het probleem zou moeten zitten.

Het 2e probleem is iets lastiger uit te leggen, in de 4 of 5e versnelling bij veel gas geven gaat het motor management lampje branden en moet de auto aan de kant en opnieuw gestart worden, het lijkt oof ie in een soort nood programma springt maar de auto neemt gelijk gas terug je komt de vrachtauto waar je naast zat om in te halen niet meer voorbij! Ook dit probleem is na 2 dagen zoeken niet gevonden door de Kia dealer.

Henri1965

Geplaatst door Henri1965 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sorento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Henri1965 (0), 16 jaar geleden

Ondertussen heb ik via het Duitse Sorento forum een oplossing gevonden voor het knipperende dashboard lampje van de versnellingsbak, het is de tussenbak die de 2 en 4 wheel aandrijving verzorgt. De oplossing is zekering 13 eruit, en hij schakelt dan naar permanente 2 wheel drive, en het lampje is gelijk uit. Het echte probleem is er natuurlijk nog maar dit is voor mij al een goede oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sorento of stel zelf een nieuwe vraag.