Lancia YPSILON: Canbus Storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 188A5000, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 59

Hallo allemaal,

Al geruime tijd heb ik last van een communicatieprobleem (canbus storing, code U1602) in de auto. Dit houdt in dat lampen die wel moeten branden het niet doen en lampen die niet moeten branden het wel doen. Het dashboard is net kermisverlichting (alles brandt). De auto rijdt verder prima, niets mee aan de hand maar ik zou dit probleem graag opgelost zien.

Het probleem zit hem in de computer/bedrading onder de motorkap.

Ik heb een zeer goed onderhouden Ypsilon 1.2/16v (80 PK) en ben nu eigenlijk ten einde raad. Hij staat nu op de nominatie dat ik hem weg ga doen.
Misschien heeft één van jullie een geweldig(e) idee/oplossing of anders een goed bod want dat mag zo langzamerhand ook.

Alvast bedankt voor jullie reacties

Edguy

Geplaatst door Edguy , lid sinds 6 jaar geleden

13 Reacties

Edguy, 6 jaar geleden

Als toevoeging op mijn vraag, de toerenteller en de snelheidsmeter doen het niet, het lampje van het benzineniveau knippert continu maar verder is het een prima auto.

Het ligt niet aan de meters en het dashboard dit is uitgebreid getest. Het vermoeden is dat het ligt aan de aansturing naar het dashboard, het signaal komt niet goed door.

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Wat is er al onderzocht / vervangen , of is hij alleen uitgelezen ?

Edguy, 6 jaar geleden

Hallo kaleido1,

Allereerst bedankt voor je reactie. Hij is eerst meerdere malen uitgebreid uitgelezen, conclusie: storing van de computer onder de motorkap of één van de twee stekkers/kabels die op diezelfde computer aangesloten zijn daar ligt het probleem. Beide stekkers uit elkaar laten halen en helemaal na laten meten. Één kabel gaf een te lage spanning. Naar de desbetreffende stekker lopen twee (dus in totaal vier kabels) getwiste kabels. Zou dit betekenen dat ik de complete kabels moet gaan vervangen en zo ja is dan het probleem opgelost ??? De code U1602 staat voor een Canbus/communicatiestoring. Bovendien weten wij ook niet hoe e.e.a. onder het dashboard eruit ziet als we de boel los gaan trekken zover zijn we nog niet gekomen en daar hebben wij ook nog weinig zin aan.. De auto rijdt verder perfect, niets mis mee.

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Je zult op zoek moeten gaan naar de plek waar het probleem zit , je hebt een begin en een eind punt , het is wat werk , of de problemen opgelost zijn als je de complete kabel vervangt , is niet te zeggen.

Edguy, 6 jaar geleden

Misschien is dan verkoop de beste oplossing, ben al aan het rondkijken. Deze auto heeft mij in de loop der jaren bakken vol met geld gekost er is al van alles aan vernieuwd het houdt een keer op natuurlijk, heb al een bod gehad van € 2000,-.

Diagnoseoplocatie.nl PRO, 6 jaar geleden

Can-bus storingen zijn goed te doen, mits je een scope hebt. Anders is er geen beginnen aan. Aan de hand van het signaal kan je namelijk zien of er wat veranderd en wat er mis is eventueel.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Edguy, 6 jaar geleden

Beste diagnoseoplocatie.nl,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb op je pagina gekeken en zag dat je alleen in Noord- & Zuid-Holland (of vergis ik me) dus dat is voor mij niet haalbaar ik woon namelijk in het Noorden v/h land. Ben een echte Lancia freak en zou je willen vragen of je misschien ook een bedrijf in het Noorden kent die dezelfde werkzaamheden uitvoert als jij doet, misschien is dat een optie. Heb weer een beetje hoop. Ik heb ondertussen wel een afspraak gemaakt met wijkopenautos.nl voor drie december maar doe de Lancia natuurlijk liever niet weg.

Diagnoseoplocatie.nl PRO, 6 jaar geleden

Je kan natuurlijk altijd naar mij komen ;-). Maar als je in de buurt zit van Drachten, dan weet ik wel iemna voor je.

Edguy, 6 jaar geleden

Ik woon een kilometer of 50 van Drachten af dus als je me naam + adres wilt geven zou ik je zeer dankbaar zijn...

Diagnoseoplocatie.nl PRO, 6 jaar geleden

Ha edguy,

Sorry voor de late reactie. Diagnose service Noord in Drachten, daar kan je even heen bellen, zeer bekwame gasten.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Edguy, 6 jaar geleden

Hallo,

Had ze al gevonden en heb een bericht achtergelaten met een omschrijving van de problemen.
Heel erg bedankt voor je moeite...

Edguy, 5 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het probleem is NIET opgelost het blijkt nu dat het instrumentenpaneel kapot is. Ben al op zoek naar een ander maar daar is moeilijk aan te komen. Suggesties ALTIJD WELKOM.

Hartstikke bedankt allemaal voor de reacties en het meedenken...

primera p11, 5 jaar geleden

Laten repareren bij actronics.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.