Lancia Lybra: distributieriem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 96 kw

hallo

heb distributieriem kapot (6 tandjes eraf ) heeft iemand enig idee of er mogelijke defekten kunnen bij optreden zoals kromme kleppen, cilinderkop gescheurd.hoe zet ik alles weer op punt?heb ik er echt speciaal gereedschap voor nodig zoals ze in autodata voorstellen.

alvast bedankt

gagelt

Geplaatst door gagelt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik zou eerst een lektest uitvoeren kun je doen zonder distributie riem,je zorgt dat de cilinder die je gaat testen de kleppen gesloten zijn de bougie eruit adaptor erin en druk opzetten ,blaast hij in de inlaat ,inlaat klep krom ,blaast hij in de uitlaat uitlaat klep krom,de zuiger van de cilinder die je gaat testen moet je even bovenaan op dode punt zetten en krukas blokkeren als namenlijk door de druk je zuiger naar beneden knalt heb je kans dat de andere zuigers de andere kleppen raken,het gaat eroveruit dat je kleppen dicht staan dit kun je zien door je kleppendeksel te verijderen en stand van de nokken te bekijken,

gagelt (0), 14 jaar geleden

heb lektest gedaan bij alle cilinders zoals gevraagd en blaast door naar andere cilinders ????

kan ik motor laten draaien zonder riem op de balansassen ?

Hans4040 (285) PRO, 14 jaar geleden

Citeren is niet nodig wanneer de tekst er vlak boven staat; gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg,
Hans.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

normaal gesproken als hij doorblaast naar langsliggende cilinder is de koppakking eruit ,maar nu in dit geval kon je kop weleens gescheurd zijn of de kleppen sluiten niet en gaat de lucht via je spruitstukken naar andere cilinders,maar jij weet zeker dat je allebij de nokkenassen zo gezet hebt dat de kleppen van de cilinder die je test gesloten zijn.en je kunt ook nog even de klepspeling controleren als er ergens een of meerdere kleppen een grote speling hebben staan deze open (krom)

gagelt (0), 14 jaar geleden

heb telkens cilinder in bdp gezet en kleppen dicht.
heb ook compressie test gedaan alle 4 de cilinders 0 bar ??
heb nieuwe riem geplaatst nu bij het starten hoor je dat motor geen compressie opbouwt draait loos.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ja kleppen krom helaas pech voor jou.

gagelt (0), 14 jaar geleden

heb cilinderkop gedemonteerd er zijn 7 kleppen krom.
heb nog een vraagje inlaatnokkenas is met een verstelling moet er bij het monteren iets speciaals gebeuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.