Lancia Lybra: Piep Rechtsachter Lybra SW

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hoi,

Heb sinds kort last van een probleem.

Als mijn auto koud is is er niks aan de hand, zodra hij warm wordt echter dan gaat de rem met name rechtsachter piepen. Op het moment dat ik rem verdwijnt de piep.

Logische conclusie is dan ook een probleem met de remmen achter. Heb dan ook gisteren de remvloeistof laten vervangen maar het probleem blijft.

Volgende stap zou het vervangen van de remschijven zijn, twijfel daar enigszins aan omdat er weliswaar wat roest op zit maar ze niet overdreven versleten zijn. Ook zijn ze niet echt krom want dan had ik dat wel eerder moeten voelen bij het remmen.
Daarnaast blijft het dan dat het probleem zich enkel voordoet als de auto warm is.... Hij was net door de APK en daar is hij verder zonder problemen doorgeen gerold.

Ben benieuwd of iemand nog een idee heeft over de mogelijke oorzaak.

E_dewit

Geplaatst door E_dewit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Komt vaker voor als je de remblokken monteert zonder kopervet op de schuivende delen en tussen het blok en de remcilinder te smeren.
Hoeft maar een heeeeeeeeeel klein beetje te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.