Lancia Phedra: distributieriem vervangen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 jtd 16v

is dit een werkje dat zelf doenbaar is op dergelijke wagen? Alles is zeer slecht toegankelijk. Zijn er hier special tools noodzakelijk? Ik wil zeker niet aan een onvoorspelbaar avontuur beginnen?
Ik liet mij ook vertellen dat het in Nederland goedkoper is dan hier bij ons in Belgie?

marc_vdb5

Geplaatst door marc_vdb5 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Phedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

firedriver (60), 10 jaar geleden

Toch niet voor een leek weggelegd, maar proberen kan je altijd, het is te doen, de boel demonteren en bekijken, speciale tools zijn niet altijd nodig, denk maar twee keer na voor dat je begint, één flatter en je zijt een hoop centen kwijt.
Anders gewoon een vraagbaak aanschaffen.
En een dergelijke wagen ? prencipe is toch ongeveer hetzelfde.
Gr.

marc_vdb5 (0), 10 jaar geleden

Beste firedriver,
Ik bedoel maar dat de wagen op zich niet zo evident is om aan te werken, vooral vanwege de plaatsing van de motor. In dat opzicht lijkt dat volgens mij een moeilijke wagen. Ik heb wel wat ervaring maar niet met dit type wagen.

marc_vdb5 (0), 10 jaar geleden

Is er niemand die mij kan helpen aan de technische gegevens (liefst met illustraties) om de distributieriem van de
lancia phedra 2.2 jtd 16v (163 pk) te vervangen? De enige beschikbare literatuur is in het frans en daar ben ik niet echt veel mee.....

firedriver (60), 10 jaar geleden

Ik weet het marc_vdb5, wordt er ook soms grijs van, soms maak ik het mee dat ik zelfs de motor moet laten zaken of optrekken om eraan te komen, en wat je allemaal moet losmaken voordat je het riem tegenkomt, maar van een Lancia heb ik geen gegevens, met wat geluk bestel ik de hele set van SKF incl: instructiegegevens om de distributie te vervangen, en op deze manier lukt het dan.
Gr.
http://www.mister-auto.be/fl/distributie...!03305.html

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Phedra of stel zelf een nieuwe vraag.