Lancia Phedra: foutmelding met oranje motorembleem in dashboard

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 jtd 16v

Op de dash kwam enige tijd terug het motorembleem opgelicht (oranje) de motor ging in noodloop. In de garage wees men naar de roetfilter. Deze werd door gespecialiseerde firma gereinigd en teruggeplaatst. Software werd gereset. Was korte periode goed doch waarschuwingslichtje sloeg opnieuw aan met noodloop als gevolg doch dit keer was dit onregelmatig. Soms sloeg het lichtje aan met de noodloop en soms ging het lichtje aan en ging de wagen NIET in noodloop. Er werd een sensor vervangen (overboostsensor?) doch ook dat bracht geen soelaas. Het lichtje blijft aan en uit gaan op zéér onregelmatige wijze. Zo gaat het bijvoorbeeld uit na een tankbeurt of bij even een paar minuten stilstaan. Ook nu gaat het af en toe branden zonder dat de motor in noodloop gaat. Er is echt GEEN regelmaat of direct aanwijsbare oorzaak bij het gebruik van de wagen te bekennen. In de garage spreekt men nu plots van de turbo doch dit kan ik niet zomaar geloven? Een turbo is toch mechanisch? Hoe kan dit dan dit gedrag verklaren? Het is ook een zéér dure aangelegenheid die turbo. Is dit niet eerder electronisch, gelet op de gang van zaken?

marc_vdb5

Geplaatst door marc_vdb5 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Phedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Het kan zo veel zijn met die moderne diesels.
Wat zou kunnen helpen is de foutcode(s) uit laten lezen en die hier plaatsen (inclusief nummer).
In het ergste geval zal dat eijdend moeten gebeuren op het moment dat er een foutlamp brandt.

Heeft de garage specifieke software voor Fiat/Lancia? Of is het een dealer?

marc_vdb5 (0), 10 jaar geleden

Beste,

sorry dat het even duurde, de wagen is niet van mij. De garage heeft software voor beiden naar wat ik verneem. Nu die foutcodes bemachtigen is niet bepaald evident in Belgie maar ik vraag of het kan. Feit is wel dat het opvalt dat de foutmelding meestal verdwijnt na een tankbeurt en dat de noodloop eerder uitzondering is dan regel na het vervangen van die sensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Phedra of stel zelf een nieuwe vraag.