Lancia Phedra: Stabilisatorstang achteras?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Heren, dames,

Ik vraag me af of er een stabilisatorstang voor de achteras te krijgen is.
Ik heb ivm 2 gebroken achterveren, 2 nieuwe laten plaatsen in combinatie met gelijk ook 2 nieuwe Monroe schokbrekers.
De veren waren in de onderste winding allebei af, omdat wij in de zomer met de caravan erachter rijden heb ik gekozen voor de zwaardere veren die je achteraf ipv de standaards kan plaatsen als je de 3 schuifdaken zou hebben, schijnbaar zijn de standaardveren dus maar net aan.
Weet iemand of er ook een stabilisatorstang op de achteras bij geplaatst kan worden, de Phedra is wel redelijk stug maar helt bij rotondes toch wel wat, ik heb 4 kinderen waarvan er eentje snel last heeft van veel overigens rustig genomen bochtenwerk.
In de garage navraag gedaan en daar geven ze aan dat de achteras tevens als stabilisator fungeert, maar zeker weten doen ze het niet.
graag jullie reactie..
groeten Patrick.

Patrick Minnaard

Geplaatst door Patrick Minnaard (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Phedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 10 jaar geleden

Je hebt een "half starre" achteras. Deze doet inderdaad ook dienst als stabilisatorbar.

Patrick Minnaard (0), 10 jaar geleden

Bedankt Jeroen,
Waarschijnlijk zal het het rijkarakter niet verbeteren als er een Stab. stang bij geplaatst zou worden als dat al mogelijk is.
Ik heb voorat ik deze Phedra had altijd in auto's gereden met een stab.stang achter, Kappa SW en Dedra SW en diverse Alfa's 155 en dat is niet te vergelijken, maar de Phedra rijd absoluut niet verkeerd voor zo'n grote auto!

Vriendelijke groeten Patrick Minnaard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Phedra of stel zelf een nieuwe vraag.