Lancia Delta: electrisch, kortsluiting

Bouwjaar: 1995

Voor mijn vriendin een Delta 1.6 uit 1995 gekocht. Nu een electrisch probleempje. Kortsluiting in de kachel ventilator. Zekering springt stuk. Voor ik het hele dash sloop om naar een kapotte draad te zoeken,,, is er een advies waar als eerste te kijken? en wordt de vent via een relais geschakeld?
Alvast bedankt voor tips.

g.jbroekhuizen

Geplaatst door g.jbroekhuizen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

herman4532 (65), 19 jaar geleden

Persoonlijk zou ik eerst eens naar de kachel motor kijken. Ik ken jouw auto niet, maar meestal zit de motor verstopt onder de motorkap vlak bij de voorruit. Gaat de zekering nog steeds stuk als de stekker op de ventilator motor is losgetrokken?

g.jbroekhuizen (0), 19 jaar geleden

Het probleem is inmiddels verholpen. Ik mag blij zijn dat ik geen afgebrande auto heb overgehouden. Er bleek een draad vanaf het bedieningspaneel door het schutboard te lopen en vlak onder de ruit bleek een zwevende zekering verstopt te zitten. Deze was met draad en al gesmolten en had kortsluiting gemaakt.

Bedankt voor jullie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.