Lancia Lybra: EOBD storingsmelding

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2000

Hallo; ik heb 2 vragen waar ik hoop een antwoord op te vinden:
1. Zo eenmaal per week gaat het gele EOBD lampje branden, waarbij de volgende storing uitgelezen wordt: P 1172. Deze storing komt, voor zover ik heb kunnen uitzoeken, niet voor in de lijsten van fiat/lancia/alfa. De auto rijdt er in iedergeval probleemloos mee... weet iemand wat
voor storing dit is?

2. De 2e storing die regelmatig voorkomt, echter zonder brandend lampje, is P340: nokkenaspositiecensor/onjuist signaal. Deze storing staat meestal in de auto nadat de motor even wat ingehouden heeft, of bij het starten niet direct wil aanslaan. Ik heb me laten vertellen dat dit een
een bekende Lybra kwaal is en de nokkenaspositie censor beter vervangen kan worden.

Wie weet raad? Groeten, Frans.

frans f

Geplaatst door frans f (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

P1172 - mengsel bij deellast
Altijd lastig om uit te zoeken. Mengsel kan te rijk zijn of te arm.
Dit eerst maar eens uit laten zoeken door middel van een 4-gas test.
Vervolgens uitzoeken of dit alleen bij LPG voorkomt of ook op benzine. Dus eerst maar eens een weekje alleen en uitsluitend op benzine gaan rijden.
Dan zoeken naar afwijkende waardes op sensoren en/of lekkages bij inlaat- en/of uitlaatspruitstuk.

frans f (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je informatie! Hier kan ik verder mee. Misschien wordt eea veroorzaakt vanwege het feit dat het achterste uitlaatdeel van een 1.8 is, met iets kleinere doorlaat. De storing is er ongeveer sinds het monteren van die pot!
Verder, ik heb ook het idee dat de melding steeds komt op het moment dat de auto overschakeld van benzine op gas; misschien meet hij dan even iets waar hij geen raad mee weet! Ga hier nog even goed op letten. Nogmaals bedankt voor de info!!

(Nu nog erachter zien te komen of ik die vervelende uitlaatnokkenascensor beter kan vervangen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.