Lancia Ypsilon: hoofdrelais

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Wie kan mij vertellen waar de hoofdrelais zich bevindt in een ypsilon en hoe ik deze kan doormeten. Heeft misschien verband met m'n defecte verlichting.

Alvast bedankt

pascal8378

Geplaatst door pascal8378 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoofdrelais heeft niets met de verlichting te maken.Ik zou de problemen met de verlichting in het contactslot gaan zoeken.

Hans

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat is precies de klacht Pascal?

Sytze

pascal8378 (0), 17 jaar geleden

Mijn klacht is dat het dashboard is uitgevallen en de verlichting achter werkt niet meer en m´n stadslicht werkt niet meer. M´n dimlicht grootlicht en alarmlichten werken nog wel. Alle zekeringen zijn goed en krijgen gewoon spanning. Ben naar de garage geweest maar die kon zo snel het probleem niet vinden.
Ik hoop dat je nog suggesties hebt.

Alvast bedankt

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Volgens mij zit er toch wel degelijk een relais voor deze verlichting. Wil je eens kijken onder de paravan onder de motorkap?

pascal8378 (0), 17 jaar geleden

Kun je mij vertellen wat de paravan is en waar ik die kan vinden want ik ben niet zo bekend met al die termen.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat is de lucht inlaat aan de buitenzijde van de auto, tussen het voorraam en de motorkap. Als je nu eens onder de kap op het schutbord kijkt zie volgens mij een paar relais zitten, 1 ervan is als ik me niet vergis van de verlichting. Als het nu nog niet duidelijk is dan zeg je het maar dan krijg je wel een afbeelding..........

Sytze

pascal8378 (0), 17 jaar geleden

Ik heb gezocht naar de relais maar ik weet niet zeker of ik op de goede plaats heb gezocht. Zou je voor mij een afbeelding willen doorsturen? En als ik het relais gevonden heb hoe kan ik deze het beste doormeten?
Alvast bedankt.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Niet meten! Vernieuwen! Kost 3,- euro dus doormeten is duurder. Kun je op elke hoek van de straat kopen. Even kijken of het een 4 of 5 stekker aansluiting is.
Foto volgt later vanavond.

Sytze

pascal8378 (0), 17 jaar geleden

Ik ben op onderzoek uitgeweest naar een relais tegen het schutbord en ben er een tegengekomen. Dit is alleen een speciaal type denk ik. Hij is nl middels een 15 polige stekker verbonden en niet de bekende 4 of 5 polige.
Het merk is eltron type: nors 240113 BO 47. Ik heb geen idee of deze van de verlichting is en of deze makkelijk te koop is. Iemand enig idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.