Lancia Delta: Kachelradiator vervangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 HPE 16V

Hoi,

Ik heb sinds kort een Lancia Delta 1.6 HPE uit '96. De auto lekt zijn koelvloeistof in de auto. Dit vind ik terug onder de bestuurdersstoel! Ik moet nu elke week (300 km) 3 liter koelvloeistof in de auto doen. Volgens mij kunnen er dan 2 dingen aan de hand zijn:
- Losse kachelslang (5% kans)
- Kapotte Kachelradiator (95% kans)
Ik zoek nog een oplossing om het eerste uit te kunnen sluiten maar ik ga er eigenlijk al vanuit dat de radiator kapot is.
Om dit op te lossen zijn er volgens mij meerdere mogelijkheden maar er is maar 1 juiste:
- Bar's Leak of iets dergelijks gebruiken (Is alleen bedoeld voor naar huis rijden en kan nog grotere problemen veroorzaken --> Dus niet doen!?)
- Radiator buiten spel zetten door input en output aan elkaar te verbinden (Heb je geen warme kachel meer en dat is niet echt een oplossing momenteel)
- Radiator vervangen (Veel werk maar zal dus wel moeten)

Ze hebben 2 radiatoren (verschillende grootte) werd mij verteld bij een autogroothandel dus ik moest eerst mijn oude eruit halen. Nu weet ik helemaal niet waar de radiator zit in mijn delta en hoe ik deze eruit krijg?

Wie kan mij raad geven?

Alvast bedankt.

grtz,

Tj

Geplaatst door

TjSiN (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Vaak gaat het kraantje lekken dat op de radiator geschroefd is. (60% kans als je het mij vraagt)

Heb net naar me werk gereden zonder die kap van de kachelkraan erop. Het koelvloeistof drupte op me voet waarmee ik gas geef! Dus ik denk dat we nu wel met 100% zekerheid kunnen zeggen dat dat het probleem is. Een nieuwe kost 2 tientjes bij de dealer.
Morgen haal ik hem op en hoop hem van het weekend te kunnen monteren!

Dat wordt dus de 2 slangen losmaken en koelwater opvangen. Dan kachelkraan losmaken (weet nog niet hoe die vast zit) en een nieuwe monteren. Dan de slangen er weer op en nieuw koelwater toevoegen.
Iemand nog tips?

TjSiN 0

17 jaar

Om die kraan te vervangen moet er toch maar 1 slang los? en de kachelradiator moet er niet uit ook.
Of is het toch de radiator?

Ja je hebt gelijk! Er moest maar 1 slang los, de andere gaat direct in het kachelhuis. Heb hem net vervangen en het zag er goed uit met een hele korte testrit!

Bedankt voor de hulp!

TjSiN 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.