Lancia Delta: Koelvloeistof lekkage continues

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Nadat ik in mijn vorige thread de kachelkraan vervangen heb en ik geen lekkage meer in de auto heb, zag ik dat er nog steeds onder de auto koelvloeistof uitloopt!
Deze koelvloeistof komt niet van de radiateur vandaan maar via de onderkant zie ik het druppelen (als de motor warm is) net achter de radiateur.
Dus vanaf het expansievat met koelvloeistof (links onder de motorkap) gaat er een slang naar het motorblok (rechts van de motor aangesloten). Bij het motorblok zitten 2 koelvloeistofslangen boven elkaar (1 in en 1 uit), recht daaronder lijkt het te druppelen en het is niet de bovenste slang. De slang daaronder kan ik niet goed bij en niet goed zien (via onder de auto of boven).
Mijn vraag aan jullie is het volgende:
- Is het probleem nu zeker een lekke slang? Of zit daar iets in de buurt wat ook het probleem kan zijn?
- Wat moet ik demonteren om daar goed bij te komen? Ik neem aan dat de voorkant eraf moet maar misschien niet de bumper? Hoe zit de voorkant (Grill?) vast? Is dat erg eenvoudig om los te maken?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Geplaatst door

TjSiN (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zit te twijfelen om hem dit weekend zelf te demonteren of om hem bij een garage te brengen.

Zie een beetje tegen de kosten op van een garage maar heb ook geen zin om alles los te maken om dan te concluderen dat ik het nog steeds niet weet...

Heeft niemand verder goede ideeen of oplossingen?

Hij verbruikt per 100 km ongeveer 3 liter koelvloeistof dus het zou wel goed zichtbaar moeten zijn! (de radiateur is vorig jaar vervangen en ik heb geen airco dus dat kan het allemaal niet zijn)

TjSiN 0

17 jaar

Het hoeft niet per see een slang te zijn. Het kan ook de radiator zijn. Vaak is het aan de kalkafzetting en oxidatie van de radiator te zien wat er precies lekt.

De auto heeft wel de leeftijd voor uitgedroogde slangen. Maar een doorgerotte radiator kan ook. Het is te hopen dat er hierna niet weer iets anders gaat lekken.

Succes

herman4532 65

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.