Lancia Ypsilon: koelvloeistof verdwenen

Bouwjaar: 1997

Hallo,

sinds van de week zag ik dat mijn koelvloeistof onder het minimun zat.
Deze heb ik toen bijgevuld en ben toen een stukje gaan rijden ongeveer 30 km, daarna ben ik een paar uur later weer gaan kijken en was er weer hetzelfde probleem, heb hem weer bijgevuld en de auto een dag laten staan, vanochtend gekeken en hij zat nog precies op pijl waar ik hem gisteren heb bijgevuld.

Verder is er geen lekkage te vinden, blijf alles droog van binnen en beslaan mijn ramen ook niet, de olie heeft geen aanslag, koelvloeistof ziet er goed uit, en bij het stationair lopen van de auto begint het koelvloeistof ook niet te borrelen en zijn de slangen goed in te knijpen.

Iemand idee waar het precies kan zitten, of zou het toch een gewoon scheurtje in de slangen kunnen zijn?

henri4481

Geplaatst door henri4481 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Laguna 1.9 dti (0), 18 jaar geleden

Laat m maar eens warm lopen.
Door de hogere temp bouwt de druk in het systeem zich op.
Als er een scheurtje in een slang zit begint ie vanzelf te spuiten op dat punt.
Kan natuurlijk ook dat er ergens een verbinding van een slang of een slangklem niet goed zit.
Ook dit zou je dan moeten kunnen zien.

henri4481 (0), 18 jaar geleden

ok, zal het gaan proberen, het vreemde is dat mijn auto tijdens het rijden niet al te warm word, zit ongeveer tussen de 70 en 80 graden zoals normaal ook doet

henri4481 (0), 18 jaar geleden

Zaterdag zijn we bezig geweest, de auto een hele tijd stationair laten draaien en alle slangen nagekeken maar nergens kwam er lekkage uit.
Vanochtend het pijl gemeten en de koelvloeistof was nog goed op pijl, ben er even een stuk mee gaan rijden en toen even gauw gekeken en toen lag het pijl van de vloeistof hoger dan toen ik weg ging.

Kan dit kloppen door warmte, en kan het soms voorkomen dat een auto koelvloeistof zo in eens koelvloeistof gebruikt en later weer niet?

Laguna 1.9 dti (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat je probleem is opglost.
Door het rijden na het bijvullen heeft het systeem zich weer helemaal gevuld waardoor het peil in eerste instantie is gedaald.
Geen pro aanwezig die dit kan bevestigen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.