Lancia Kappa: Koppakking /distributieriem

Bouwjaar: 1997

Deze auto heeft even stationair gedraaid, fan sloeg niet aan, 110 graden en plof......volgens garagist koppakking eruit.
Kan dat zo snel bij zo'n lancia? Nu heb ik de kop gedemonteerd en alle verbrandingskamers leken wel vissekommen. Heb de koppakking gechecked, maar kon geen noemenswaardige onregelmatigheden vinden. De kop gaat morgen naar een revisiebedrijf, maar kan ie zo snel krom raken? Als ik de boel weer in elkaar zet, moet ik dan van die speciale nokkenasblokken hebben om de distributie op tijd te zetten? O is er een andere manier. Vraagbaken van deze auto liggen niet op elke hoek van de straat.
Waneer het zaakje in elkaar zit, moet dan de ecu gereset worden, want die gaf allemaal storingen aan op het beeldscherm?

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfamini (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je koelwater af laten lopen voor je de kop demonteerde? Alle cilinders vol als vissenkommen lijkt mij sterk na een keer stationair te warm worden! Lijkt mij eerder water uit de kop wat op de cilinders is komen te staan!

Nokkenas-calibers maken het makkelijker! Sterker nog, als je niet de zaak zelf heel goed gemerkt hebt voor demontage zit je er wel bijna aan vast!

Succes!

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als ik me voorstel hoe de motor eruit zag met dat water in de cylinders kan ik me niet voorstellen dat hij daarop gelopen heeft. water is niet samenpersbaar in de mate waarop lucht dat wel is dus zou in dit geval toch minstens wel 1 drijfstang krom moeten zijn.

Ik denk inderdaad dat het eerder is wat Edwin zegt.. bij het demonteren in de zuigers gelopen. Je kan aan de bougies of verbrandingsruimte zien of de motor op KVS gelopen heeft..

Resetten van de ECU gebeurt denk ik vanzelf, omdat je de accupool eraf hebt liggen inmiddels.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.