Lancia Lybra: Lybra start soms niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 vvt 16v

Het volgende: Mijn Lancia (1.8 16V VVT) start niet altijd. Soms moet ik wel 5 of 6 keer starten voordat hij aanslaat. Doorstarten helpt niet, als hij niet direct aanslaat kan ik direct stoppen en nog een keer proberen. Soms start hij in een keer soms in 2 keer en soms pas in 6 keer of vaker. Als hij loopt, loopt hij goed en slaat nooit af. Hij doet het met koude motor, warme motor, na korte afstanden en lange afstanden. Kortom hij start onder alle omstandigheden soms niet.
Heb al bdp-sensor vervangen en relais van onsteking/injectie. Tevens extra massa-kabel tussen kleppendeksel en carrosserie gemaakt.

Hij vonkt wel tijdens het niet aanslaan (op tijd vonken weet ik niet)

Zou het de fase-sensor (die bij de uitlaatpoulie)kunnen zijn?
Die schijnt nooit kapot te gaan volgens de dealers maar dit probleem schijnt ook niemand te kennen, behalve ik dan....

Kortom, op de duur slaat hij altijd wel aan, het kost een paar pogingen soms wel 6 keer of vaker, soms gaat het een paar dagen goed dat hij in een keer start maar vervolgens is het weer pet...

oh ja, hij geeft geen fout in de diagnose-tester bij de lancia dealer.....

Hoop dat iemand me kan helpen.

appielancia

Geplaatst door appielancia (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Lybra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gjvdon (0), 16 jaar geleden

Zou het kunnen dat af en toe je benzinepomp niet word aangestuurd door de computer , en je dus gewoon geen brandstofdruk hebt tijdens het starten.
Als hij weer eens een keer niet start , zou je je kontact aan moeten laten staan , en even de brandstof-aanvoerleiding los moeten draaien , om te kijken of er brandstof komt.
Heb zelf eens een brandstofpomp met slechte electrische kontakten gehad , en die leverde af en toe geen brandstof , maar dan zou het je ook wel eens tijdens het rijden moeten overkomen.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.