Lancia Phedra: Rammellende steun/ en koelventilator

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste,
Ik heb 2 problemen, de eerste is een geluid wat lijkt op een harde klonk bij langzaam een drempel afrijden, of over klinkers( dan hoor je het heel de tijd), de draagarmen en fusee's zijn uitvoerig getest door mijn garage en er is geen ruimte op de rubbers stabilisator etc.
Ikzelf vermoedt dat de versnellingsbaksteun naar alle waarschijnlijkheid de boosdoener is, het geluid zit ook wel hoger, komt dit vaker voor?

Dan heb ik nog een storing in de koelventilator, volgens de uitleesapp. zit er een storing in de massa, of plus aansluiting, de motor regelt de temeratuurhuishouding netjes, hij word niet overdreven warm, maar ik heb de ven nog niet 1 keer aan horen slaan, en de autom. airco is altijd aan.( ik heb deze auto nu 3 maanden. de stekkeraansluitingen waren gecorrodeerd, zijn nu schoon maar de ven hoor ik niet!

groet Patrick.

Patrick Minnaard

Geplaatst door Patrick Minnaard (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Phedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 14 jaar geleden

versnellingsbak steun zal je ook moeten horen als je optrekt en afremt
over een klinkerweg zul je hem niet echt horen
wat de garage zou kunnen doen is koppelstangen van de stabilisator tussen uit halen
dan kun je pas 100% zeker zeggen dat het daar in zit
anders zullen ze de toplagers moeten beoordelen
kan zijn dat deze kapot is en kun je ook zo iets verwachten

als het mogelijk is dan zouden ze de ven via de uitleesapparaat kunnen activeren
als hij werkt dan is het goed en zul je pas in de warme zomerdagen achterkomen of hij inslaat.
er zijn wagens die pas laat inslaan en als temperetuur laag is dan zal het niet gebeuren
airco kan wel aan staan op auto maar met dit weer springt hij niet in dit wegens de kou
pas in de zomer zal hij dan inslaan en gewoon werken.

Patrick Minnaard (0), 14 jaar geleden

Hoi Werner,
Dank je wel voor je reactie, ik ga er mee aan de slag en ik kom er op terug als ik meer weet, het geluid hoor ik ook met wegrijden en stuur naar links of rechts gedeeltelijk uitgedraaid.

Wat betreft de ven, ze hebben hem niet aangestuurd via de bosch testkast, waarom weet ik niet, de polen waren iets gecorrodeerd, maar die hebben ze schoongemaakt. er zitten 2 nagenoeg dezelfde stekkers boven elkaar, kunnen deze ook verkeerd teruggeplaatst zijn, kan ik dit testen door ze om te wisselen? ik denk dat er 1 van de airco installatie is en 1 van de aansturing voor de ven.

groet Patrick.

Patrick Minnaard (0), 14 jaar geleden

Beste allen,

De venn werkt weer naar behoren, de stekeraansluitingen waren alleen gecorrodeerd, blijft alleen de rammel nog over, zit te denken aan het bovengedeelte van de schokdemper aan bestuurszijde, heb alleen op dit moment weinig tijd om ernaar te ( laten ) kijken.
de auto heeft net een ton gelopen, beetje snel voor een schokbreker niet?
Kan het kwaad om er even mee door te rijden.

Patrick Minnaard (0), 13 jaar geleden

Beste Allen,

Alle probleempjes zijn opgelost, de rammel is eruit, ben wel 250 euro verder, is een nieuwe draagarm onder gegaan, de fusee was enorm ruim, jammer dat ze de eerste keer en de keren daarna dat niet constateerden.
Afijn, nu is het verholpen en rjid en voelt alles zoals het behoort.

Groet Patrick.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Phedra of stel zelf een nieuwe vraag.