Lancia Dedra: Relais klik bij +/- 93 graden maar niets dat aangaat.

Bouwjaar: 1996

Als de Temperatuur boven de 90 a 93 graden komt dan hoor ik in de auto een relais ingaan, de motor loopt dan net even iets anders dan normaal, temperatuur stijgt nog iets door en dan pas gaat de aanjager lopen van de koelrib.Soms vindt ik dat met de airco aan en ook zonder airco de temperatuur erg hoog komt. Waterpomp reeds vervangen. Wie weet waarvoor dat relais aangaat. dan nog een vraag; is de aanjager inschakeltemperatuur te programmeren via het motormanagementsysteem?

Erik2816

Geplaatst door Erik2816 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Dedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat betreft de inschakeltemperatuur:
Ik ben deze functie nog nooit tegengekomen bij de Examiner (dealer testapparaat). Dus het antwoord is NEE.

Erik2816 (0), 18 jaar geleden

Het eerste relais dat klikt zorgt ervoor dat de ventilator via een voorschakelweerstand gaat draaien maar dan met minder toeren. soort voorkoeling, als de temp dan toch oploopt dan gaat de ventilator volle toeren draaien. Heb de voorschakelweerstand gevonden in de behuizing waar ook de vent aan vast zit(links onder aan) 1 draad was los deze heb ik weer gesoldeerd en functioneerd weer naar behoren. Losse voorschakelweerstand kost 14,95 origineel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Dedra of stel zelf een nieuwe vraag.