Lancia Lancia Dedra Turbodiesel: slaat slecht aan

Een Lancia Dedra Turbodiesel slaat slecht aan doordat er lucht in het systeem komt. Alles gecontroleerd, van brandstofpomp tot filter,maar
elke morgen weer 2 a 3 keer starten alvorens de motor doorloopt. De rest van de dag geen enkel probleem.

Wie is bekend met een dergelijk probleem?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (10) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Dedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jansonius (0) PRO, 22 jaar geleden

Wij hebben vaker diesels gehad met soortgelijke problemen.
Wanneer wij geen gebreken constateren dan is vaak het probleem dat de brandstofpomp de druk niet vast houdt.
Wij monteren dan een terugslagklep in de toevoerleiding (soms ook in de retourleiding) en vaak is het probleem dan verhoplen.

jordy5887 (0), 21 jaar geleden

heb zelf ook een dedra td slaat in 1keer aan maar hikt dan 3keer.heb een terugslagklep in de toevoer leiding gezet.maar hikt nog steeds hoe kouder hoe erger

a.s.r. (0) PRO, 21 jaar geleden

Het probleem zal inmiddels wel verholpen zijn, gezien de meldingsdatum.
Echter een tip voor andere techneuten, ik heb hetzelfde probleem gehad met een corsa diesel, door druk op de brandstof leiding te zettten kwam het lek tevoorschijn. Er zat tussen de brandstoffilter en het huis een ring met een tweepolige stekker waar de diesel met een klein straaltje uit kwam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Dedra of stel zelf een nieuwe vraag.