Lancia Delta: Vialle LPI G3 relais sturing

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 liter 16 klepper

Hallo,

ik had problemen met destekker van de relais die de benzine injectoren onderbreekt bij het overschakelen naar het Vialle systeem. Er waren wat draden weg gecorodeerd. Bij het lostrekken van de fiche bleek dat er ook enkele stekkers waren afgebroken.
I heb dan een universele stekker gaan halen in de electronica winkel, het bakje waar de relais inzitten opengedaan en de oude stekker afgesoldeerd en de nieuwe er aan gesoldeerd.
Daarna de andere stekker aan de draden gemonteerd die van de injectoren komen en van het vialle systeem.
Het systeem bleek even te werken maar plotseling viel de motor stil. Alles weer bekeken en gezien dat de oranje-witte kabel afgebroken was juist aan de stekker. Bij het opsporen van het systeem heb ik, denk ik kortsluiting gemaakt tussen de blauw/groene draad (voeding onderbreekrelais) en de oranje-witt (sturing onderbreekrelais). Nu blijkt dat de benzineinjectoren niet meer afgekoppeld worden. Ik heb het relais gecontroleerd door rechtstreeks voeding op te zetten en deze trekt op.

Zou het kunnen door kortsluiting te maken dat er iets in de LPI-ecu door gebrandt is waardoor de oranje-witte kabel het relais niet meer kan sturen? Of zou er nog ergens een breuk zitten in de witte-oranje kabel. Ik heb 12V op de blauwe-groene dus dit is OK, blijkt dat de oranje geen massa meer heeft zodat deze het relais niet kan optrekken.

Indien de sturing van het ecu zou kapot zijn, is er ergens nog een andere kabel die ook massa (of +) geeft wanneer de LPG aanslaat? Dan kan ik eventueel een relais plaatsen waardoor ik dan toch massa kan geven aan de oranje-witte draad.

Heeft iemand ervaring hiermee?

Groeten,
Roel

Roel Vanraepenbusch

Geplaatst door Roel Vanraepenbusch (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cordoba BBY (0), 14 jaar geleden

Je zou het beste een schema opzoeken van je systeem. Dan weet waar het allemaal zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.