Lancia Lancia Ypsilon: Vocht op de bodem achter de bestuurdersstoel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1e

Onze Ypsilon heeft een probleem. Zonder duidelijke oorzaak staat er een laagje water op de vloer, achter de bestuurdersstoel. De vloermat van de passagier links-achter is hierdoor doorweekt.

We hebben al van alles geprobeerd, maar tot nu toe zonder resultaat. De rubbers lijken allemaal in orde, er komt teminste niets naar binnen gesijpeld als we de tuinslang erop zetten. En ook de bodem is waterdicht. Het is zelfs zo dat als het vriest, dat de ruit ook van binnenuit bevroren is.

De dealer (in Veenendaal) wist aan de telefoon geen raad te geven. Is er iemand hier die een dergelijk probleem herkent? Wellicht van een andere auto?

Alvast bedankt!

Yp98

Geplaatst door Yp98 , lid sinds 15 jaar geleden

13 Reacties

anoniem-1573996169, 14 jaar geleden

heb je toevallig niet aan je deur gewerkt gehad,bekleding eraf geweest waarnaa de plastic folie eraf getrokken is,als deze folie weg is loopt er water langs je ruit naar beneden en kan zo naar binnen komen

Yp98, 14 jaar geleden

[quote=robby10030]heb je toevallig niet aan je rechterdeur gewerkt gehad,bekleding eraf geweest waarnaa de plastic folie eraf getrokken is,als deze folie weg is loopt er water langs je ruit naar beneden en kan zo naar binnen komen[/quote]
Nee, de bekleding is er niet af geweest; hier kan het dus niet aan liggen.

anoniem-1573996169, 14 jaar geleden

wanneer heb je dit opgemerkt dat er water lag,hoelang heb jij deze auto,mischien bij de vorige eigenaar bekleding eraf geweest.

Yp98, 14 jaar geleden

[quote=robby10030]wanneer heb je dit opgemerkt dat er water lag,hoelang heb jij deze auto,mischien bij de vorige eigenaar bekleding eraf geweest.[/quote]
Voor zover wij weten is de bekleding er niet af geweest. Dit probleem heeft zich de afgelopen maand voorgedaan. De eerste keer met een ventilatorkacheltje al het vocht laten verdampen; maar nu doet het probleem zich dus opnieuw voor.

Zijn er nog meer mogelijkheden?

anoniem-1573996169, 14 jaar geleden

wat vaak voorkomt is via de afdichting van je achterlichten,maar of dat dan onder je stoel komt???

Hans4040 PRO, 14 jaar geleden

Zit er airco in de auto? Dan kan de condensafvoer hiervan verstopt zijn, of de kachelradiateur lekt.

mvg,
Hans.

Yp98, 14 jaar geleden

[quote=Hans4040]Zit er airco in de auto? Dan kan de condensafvoer hiervan verstopt zijn, of de kachelradiateur lekt.

mvg,
Hans.[/quote]
De auto is niet voorzien van airco; hier kan het dus niet aan liggen. Over dit probleem had ik al gelezen op het forum.

@Robby: Wellicht dat er iets via de achterlichten gaat, kunnen we naar kijken.

anoniem-1573996169, 14 jaar geleden

tuinslang erop en kijken

ypje, 13 jaar geleden

ik vermoed dat de auto lekt onder de moterkap, bij mijn auto was hetzelfde geval. Voor het stuur in de moterruimte onder de paravan zit een lasnaad, deze zal vermodelijk niet helemaal doorlopen waardoor water op de kabelboom beland die de auto inloopt, hierdoor loopt het water langs de pedalen onder de vloer in, en kan alles eronder nat zijn. Advies check onder je moterkap naar een lasnaad onder de paravan en laat deze met speciale kit dichtmaken

anoniem-1573996169, 13 jaar geleden

24maart 2008 ik denk dat hij inmiddels al verzopen is[quote=ypje]ik vermoed dat de auto lekt onder de moterkap, bij mijn auto was hetzelfde geval. Voor het stuur in de moterruimte onder de paravan zit een lasnaad, deze zal vermodelijk niet helemaal doorlopen waardoor water op de kabelboom beland die de auto inloopt, hierdoor loopt het water langs de pedalen onder de vloer in, en kan alles eronder nat zijn. Advies check onder je moterkap naar een lasnaad onder de paravan en laat deze met speciale kit dichtmaken[/quote]

Yp98, 13 jaar geleden

Nee hoor, nog niet verzopen. Gelukkig maar!

De auto heeft de hele zomer nergens last van gehad. Wel waren er in het voorjaar wat problemen, wellicht dat dit weer terugkomt als het weer vochtiger wordt.
@Ypje; het gaat om de vloer achter de bestuurdersstoel. Kan dat zo ver doorlopen?

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna, 12 jaar geleden

voor wat het nog waard is: De leiding van de achtersproeier lek of los? loopt vaak door de auto naar achteren.

Yp98, 12 jaar geleden

Bedankt dat er nog steeds meegedacht wordt, top. De leiding van de achtersproeier is het niet, dat hadden we trouwens ook wel geroken gok ik. Vooralsnog hebben we van het probleem al tijden geen last meer. Het lijkt zichzelf opgelost te hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.