Lancia Dedra: Warmlopen van motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Bij gewwon gebruik zowel op benzine als op gas wordt de motor/koelvloestof veel te heet, ik denk thermostaat kapot, ik heb de auto nog niet lang en weet niet waar deze zit wie kan mij helpen? Ook kwam ik erachter dat deze thermostaat alleen bij merkdealer is te krijgen Waarom?

Marcel64

Geplaatst door Marcel64 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Dedra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ok, thermostaat stuk denk je. Duurt het lang voordat de auto warm wordt na een koude start?? slaat de koelfin wel aan als de airco uit is en de motor richting 'erg heet' gaat? Wordt de bovenste koelslang tussen de motor en de radiateur wel warm als de motor op temperatuur is?

Thermostaat zal in een huis zitten dat aan de motorzijde van die bovenste koelslang zit. Volgens mij gewoon te krijgen bij Brezan of... de dealer. Ik meen wel dat het niet een losse thermostaat is maar eentje die vast in het huis zit.

Marcel64 (0), 17 jaar geleden

Hoi Alex,
probleem gevonden, thermostaat vervangen en kapotte koppakking geconstateerd

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

hmm.. f*ck.. 's nie mooi..

Ach, positieve ervan; je kan eens lekker alles schoonmaken en nakijken hoe het hart er van binnen uitziet. KLopte dat trouwens van die thermostaat dat dat een compleet huis is? Mijn oude Delta had dat namelijk wel.

Marcel64 (0), 17 jaar geleden

Helaas kan ik niet zelf doen maar garage doet het voor 700 slik, klopt thermos zit in huis er zijn 3 verschillende voor een 1800 ik had op een na duurste

Alex218 (0) PRO, 17 jaar geleden

zwaar balen joh.. veel succes.. het zijn verder echt best fijne auto's al zal je dat nu eerst ff moeten meemaken denk ik :-)

Good luck!

Marcel64 (0), 17 jaar geleden

thanks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Dedra of stel zelf een nieuwe vraag.