Lancia LYBRA SW: zingende versnellingsbak

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 841C000, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 110

Mijn bak maakt een zingend geluid bij het optrekken. 1 is het ergst en in 5 is het over. 4e versnelling nog iets maar zodra ik in 5 zit stopt het en als ik dan gas geef hoor je alleen de motor brullen. Schakelt perfect en koppeling werkt super. Heeft nieuwe plaat en drukgroep. Olie goed en een ad erbij gedaan.

Ideeën over wat dit is ?

bigbear1

Geplaatst door bigbear1 , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Een lager in de versnellingsbak is mijn mening , als het in zijn 5 weg is , zit het in de bak , als het buiten de bak zou zitten , maakt het niet uit in welke versnelling je zit , dan hoor je het altijd.
Je kunt een beetje olie aftappen , om te controleren of er metaal deeltjes in zitten , zo ja dan weet je genoeg .

bigbear1, 6 jaar geleden

Oke, maar waarom wordt het per versnelling minder ? En alleen als je de bak belast ? Wat je zegt een lager hoor je altijd... Daarom twijfelde ik ook, een lager hoor je altijd.

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Omdat bij elke wisseling van versnelling de assen een ander , lager , toerental gaan draaien en de 5 zit op een aparte as , staat los van de secundaire as.
Maar anders rij eens langs een garage , laat hun eens luisteren , er zit dacht ik op de rechter aandrijfas ook een steunlager , dit zou ook nog een optie kunnen zijn .

bigbear1, 6 jaar geleden

Oké, thanks ! Dinsdag wordt de bak vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Lybra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.