Land Rover Freelander: Drukcilinder in de bak voor de koppelingsplaten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD4

Ik heb een TD4 van 2005, dus met de BMW motor. Ik had hem nog maar net, toen ie niet meer zo goed wilde schakelen. Het werd steeds erger, vooral de eerste versnelling. Als ie eenmaal reed, dan ging het wel. Wat bleek, de drukcilinder was lek. Nou zit die drukcilinder ingebouwd in de bak samen met de koppelingsplaten. Een hele nare plek, vooral als ie lek is. De olie lekt dan zo de koppelingsplaten op. Enfin, de drukcilinder moest vervangen worden, en ook de koppelingsplaten, alsmede het bijbehorende vliegwiel. Een dure grap.
Mijn tip: zo gauw als een freelander moeilijk gaat schakelen, direct naar de garage. Wellicht zijn je koppelingsplaten dan nog niet aangetast.
Scheelt je een hoop geld.

sebekruijer

Geplaatst door sebekruijer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sebekruijer (0), 13 jaar geleden

Snel naar een garage gaan en de koppelingsbak laten controleren. Als ie droog is, dan heb je geluk. Is ie al nat, dan heb je pech.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.