Land Rover Freelander: Startprobleem freelander TD4 '01

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TD4

Wij hebben een klant die soms startproblemen heeft met haar Freelander td4 '01 met 199.000km. Wanneer de auto hier staat is er niets aan de hand. Op alle mogelijke manieren de auto op slot gezet, op een helling, warm binnen of koud buiten en de auto start altijd. Neemt de klant de auto weer mee dan duurt het nog geen 2 dagen of zij heeft weer startproblemen.

Het specifieke probleem is dat de motor perfect rond gaat maar niet aan wil slaan en ook geen poging tot aanslaan doet. Wacht zij echter even (half uur/uur) dan start de auto wel weer.

De brandstof opvoerpomp staat dan gewoon te draaien maar aanslaan doet hij niet.

-brandstoffilter vervangen
-geen motormanagement storing op het dash

Het enige ongewone dat we geconstateerd hebben is dat het ABS lampje altijd een meter op 10 blijft branden als je wegrijdt.


Iemand suggesties???

mvg,
Dave

matra530

Geplaatst door matra530 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Robbie Jensema (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je ook uitgelezen? Vaak komt dit bij andere merken door een defecte bdp sensor. Misschien ook bij de Landrover(s) het geval.

diplomaat (0) PRO, 13 jaar geleden

er zit rechtsachter in modderkuip een opvoerpomp en dat is hetzelfde principe als bij de bmw commonrail motoren .
ik heb namelijk bijna hetzelfde probleem gehad met een td4 freelander en na vervanging heb ik het probleem niet meer gehad.
hopelijk heb je er iets aan veel succes.

mimo8000 (0), 13 jaar geleden

Ik had lange tijd het zelfde probleem: soms maanden niks en dan terug. Het bleek uiteindelijk de nokkenassensor (€62) en gedaan probleem.

matra530 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=diplomaat]er zit rechtsachter in modderkuip een opvoerpomp en dat is hetzelfde principe als bij de bmw commonrail motoren .
ik heb namelijk bijna hetzelfde probleem gehad met een td4 freelander en na vervanging heb ik het probleem niet meer gehad.
hopelijk heb je er iets aan veel succes.[/quote]
Pomp bij de tank en in het motor compartiment draaien als hij weer eens niet wil starten dus die is eigenlijk uitgesloten. We hebben dat probleem ook met een Berlingo gehad en daar bleek dus de opvoerpomp in de tank de boosdoener te wezen.

Toch bedankt voor de input.

matra530 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=mimo8000]Ik had lange tijd het zelfde probleem: soms maanden niks en dan terug. Het bleek uiteindelijk de nokkenassensor (€62) en gedaan probleem.[/quote]
Deze storing is ook al 1 maal bij het uilezen naar voren gekomen. Dit gaan we nu dus zeker vervangen.


Bedankt oor de reactie...

matra530 (0) PRO, 12 jaar geleden

OPGELOST!!!!!!



excuus voor de late reactie.




De storing werd veroorzaakt door de nokkenas sensor zoals gezegd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.