Land Rover Freelander: Freelander td4 xe 2001 , start probleem

Bouwjaar: 2001

De wagen start soms niet maar demarreerd wel.Na 15 min.wachten start hij soms opnieuw.Indien niet het geval schakel ik er een 2de batterij op aan waarna de wagen start zonder probleem.
Reeds vervangen:batterij,nokkensensor,pomp in tank,pomp aan mazoutfilter en dit alles zonder resultaat.
Probleem is opgelost:nogmaals de nokkensensor vervangen ( de vorige was ook slecht )

franky3241

Geplaatst door franky3241 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

michiel_hier (0), 18 jaar geleden

heb je al eens een relais gewisseld?
wel opletten of je hetzelfde type verwisseld...
en ff aangeven welke je verwisseld met welke.

reserve sleutel pakken.... misschien dat de startonderbreker niet lekker communiceert met de sleutel.

succes.

beterweter (0), 18 jaar geleden

je kunt en test doen of uwe injektoren nog goet zijn en die kunt ie gemakelek testen de overloop van de injektoren af kopelen lijding digt pitsed met griptang en gewoon contakt aan zeten als er mazoet uut komt bij en injektor is deze defekt als deze vervangen moet worden die zijn vrij prijzig maar daar hep ik wel en adres voor waar ze die kunnen maken td4 injektoren

anneloes (0), 14 jaar geleden

Freelander TD4 2003. Probleem: de aandrijving van de auto viel plotseling weg op snelweg. De auto reed ongeveer 120 km/u en had 20 km gereden. Dieseltank was bijna leeg, ik kon er nog 100 km mee rijden. Er gingen geen lampjes branden. De toerental-teller viel weg. Eenmaal op de vluchtstrook startte de auto niet meer. Volgens de ANWB is het een probleem met de sensor.
Voorgeschiedenis: de auto start moeilijk wanneer de diesel bijna op is. Ik heb begrepen dat het probleem waarschijnlijk in de brandstofpomp kan zitten. Heeft iemand een zelfde probleem gehad? Moet ik de sensor ook laten vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.