Land Rover Freelander: Koppakking

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Land rover Freelander 1.8 benzine met 100.000 km. Hier is vorige week de koppakking doorgeslagen, (veel witte rook uit de uitlaat en koelvloeistof weg)Navraag bij Land Rover dealer Romijn wijst uit dat alleen de koppakking vervangen geen optie is. Ook bij een garage voor land rover onderhoud niet. Beiden geven geen gararantie op het alleen vervangen van de koppakking.
Bij de laatste, die wilde niet eens alleen de koppakking vervangen. Volgens hen moest er een revisie motor in. Bij de ene 4400 euro en de ander 4000 euro. Dealer land rover wilde wel de koppakking vervangen zonder garantie, kosten 1200 euro. Ik ga het nu zelf doen. Kosten onderdelen en vlakken 380 euro,alleen nu is mijn vraag of daar speciaal gereedschap voor nodig is en zijn er dingen waar speciaal op gelet moet worden.?? Weet iemand met hoeveel de kopbouten aangetrokken moeten worden?
Bvd

Ben Boelen

Geplaatst door Ben Boelen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

beterweter (0), 18 jaar geleden

eerste handeling 2nm 180g en nogmaal 180g

Ben Boelen (0), 18 jaar geleden

We hebben toch maar besloten er een revisie motor in te leggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.