Land Rover Discovery: inhouden bij hogere snelheden na +-5 minuten rijden ook loopt hi

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: td5

De auto loopt na 5 minuten op de snelweg boven 120 heet en verliest vermogen en zakt dan terug naar ong. 100km/h.het rare is als je hem even in de n zet een halve minuut ofzo zakt de temperatuurmeter heel snel terug en loopt hij weer even goed en ook zuipt hij op 100 km een halve tank leeg en rookt daarbij tijdens het inhouden zwart dus het lijkt mij bijna een combinatie van injectie/brandstofpomp of kapotte kop.Wel moet ik er bijzeggen dat de auto enige tijd terug diep door water is gegaan dus ben erg bang dat dit een opstapeling is van allerlei problemen en dat we een uitdaging hebben om dit alles optelossen. groet antoine

bigbeemer

Geplaatst door bigbeemer (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1445) PRO, 12 jaar geleden

Afscheid van nemen , gaat een bodemloze put worden , ook met dit soort auto s kun je nog steeds niet zwemmen.
Ligt er natuurlijk wel aan hoever hij onder water is geweest, maar als de motor water binnen heeft gekregen is dit denk ik het begin van het einde.
Wordt meer een financiele uitdaging!

bigbeemer (0), 12 jaar geleden

De auto is van een vriend/collega van me hij heeft gister de luchtweger schoongemaakt waarvan de klep vast bleek te zitten.
Hij loopt weer een heel stuk beter nu blijft alleen t probleem dat hij heet wordt en t vage daarvan is dat hij richting kookpunt gaat als je harder als 100 km ong rijd maar t vage komt nog als je dan even van t gas afgaat loopt hij supersnel weer terug in temp en kan je weer even gas geven echt vaag hoor

erik007 (0), 12 jaar geleden

verstopte radiator ?

bigbeemer (0), 12 jaar geleden

zit al een nieuwe in

brandweermansander (0), 12 jaar geleden

termostaat?
is de auto getuned?

lrovy (0), 12 jaar geleden

idd thermostaat vervangen en controleren op vocht in de olie deze vervangen en alle bakolie vervangen (altijd goed)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.