Land Rover Discovery: Rover P5b: hete motor

Bouwjaar: 1969, Brandstof: LPG, Motorcode: 3,5 V8

Dag allemaal,
Mijn Rover heeft een LPG-installatie en loopt daar fantastisch op. Op de snelweg haalt hij 1: 8,5!! Ik heb wel een electronische stroomverdeler en een 4-traps automaat gemonteerd.

Maar nu, als hij heet wordt, gaat hij plots onregelmatig lopen. De toerenteller gaat dan ook zwabberen. Starten lukt dan ook niet meer.

Iemand een idee waar ik naar moet kijken??
Dank alvast
groet van guus

jgvanloo

Geplaatst door jgvanloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk je bobine, vervang deze eens .

Chris

jgvanloo (0), 12 jaar geleden

bedankt Chris,
maar de bobine is nog niet zo oud... en hoe zou het dan kunnen, dat deze bij warme motor slecht gaat werken?

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

wat wel eens gebeurd is dat een bobine zelf warm loopt en dan er mee stopt of te zwak word, of een ander electronisch ontstekingsdeel.
Je zegt ook dat je toerenteller er op reageerd vandaar mijn link naar de onsteking/ bobine.
Loopt ie nog wel op alle cilinders? of hoor je dat er een paar niet meer meedoen?

Doet ie het ook op benzine? of kan het een verdamper probleem zijn ?

jgvanloo (0), 12 jaar geleden

Benzine kan ik niet (meer) controleren, omdat de carburateurs 'ontmanteld' zijn... Ik rij steeds, zonder enig mankement op gas. Het probleem dat ik sinds een week ervaar begint als ik een half uurtje gereden heb, maar verdwijnt weer als de motor stationair loopt, bij een stoplicht. Bij het optrekken voel ik dat de motor soms wegvalt. Ik heb de wagen aan de kant gezet en de bobine gevoeld, die is nauwelijks warm!

Ik ga eens de kabels nalopen, bougies en inderdaad de bobine.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe oud is je verdamper en hoe zit het met de verwarming hiervan?

jgvanloo (0), 12 jaar geleden

Hallo Christiaan,
De installatie is pas een jaar oud. Ik heb inderdaad een maand of wat geleden de hele verwarmingsradiator gerestaureerd... Dat heeft natuurlijk ook effect gehad op de verwarmingsleiding naar de verdamper! Maar hoe zou dat kunnen resulteren in de symptomen die ik beschrijf?
Dank alvast!

jgvanloo (0), 12 jaar geleden

Inmiddels heb ik de bobinekabels vervangen, die bleken niet meer al te best. Ik heb ze maar meteen vervangen door best dure Magnecors, het lijkt er op dat het probleem opgelost is!
Dank allen voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.