Land Rover Freelander: koelwater probleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6

beste allemaal,
heb sinds enkele maanden een koelwater probleem met mijn freelander v6 uit 2003, het lijkt erop dat er te veel druk komt op het koelwater systeem, er komt namelijk koelwater binnen in de auto zoals het lijkt ter hoogte van de kachel( waar de leidingen binnen komen in de auto) heb inmiddels het expantie tankje en de dop vervangen en dit ging enkele weken perfect. tot gisteren toen liep het koelwater systeem weer leeg in mijn auto.Kan geen lek vinden wel horen. dacht aan de warmte wisselaar van de kachel maar als hij dagen goed loopt kan dit niet het probleem zijn (hij is immers niet af en toe lek)
heeft iemand mischien een sugestie?

b.v.d. Dennis

dennis06

Geplaatst door dennis06 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Let op!! Een slang wordt over een pijp geschoven.... De pijp is aan het einde altijd voorzien van een verdikking.. Voorbij die verdikking wordt een slangklem geplaatst.. Er wordt vrij veel aangenomen dat de slangklem er voor zorgt dat de slang op de pijp afdicht... Dit is echter een misvatting.. De slangklem zorgt ervoor dat de slang niet van de pijp afschuift, als er druk op staat.. Door de druk (en het verschuiven van de slang) komt de slang steeds strakker tegen de verdikking te zitten. hij vervormt zodanig dat hij tegen de schuine kant op de verdikking afdicht..

Als de slang inwendig of de pijp uitwendig op die plek een beschadiging heeft?? zal er lekkage zijn op het moment dat er geen druk op het systeem staat.. Ook een kachelkraan en de afdichting op de zijkanten van de kachelradiateur kunnen juist lekken als er geen druk op staat.

Blijher (0) PRO, 11 jaar geleden

Ruikt de auto binnen naar koelvloeistof? Dan zal de kachelradiateur lek zijn. Let wel op: de oordzaak is een scheur in het onderblok. Dit veroorzaakt een te hoge druk in het koelsysteem waardoor de koelwater verliest. Oplossing nieuwe/andere motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.