Land Rover Discovery 2005: startprobleem bij kou 4.4 V8

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 448PN, Motorinhoud (cc): 4400, Vermogen (kw): 220

Al een aantal jaren rij ik deze auto met plezier. Echter zodra het kouder wordt ( vanaf +/- 4 graden en kouder) dan heb ik bijna altijd een koud start probleem.

De motor gaat rond maar slaat gewoon niet aan. Net alsof er een startonderbreker geactiveerd is.

Inmiddels ben ik van garage naar garage geweest. Naar specialisten die het probleem wel zouden vinden. En ben ik honderden en honderden Euro's verder. maar niemand heeft het probleem nog kunnen vinden.

Aangezien ik zelf geen mogelijkheden meer heb om aan de auto te werken zoek ik nu een garage of iemand die mij WEL kan helpen dit probleem te vinden.

Foutmeldingen zijn er niet. en bij een warme motor doet zich het probleem niet voor dus is meten tijdend het probleem ook lastig.

Wie o wie raden jullie mij aan om dit probleem te tackelen???

F.H. Vogtschmidt

Geplaatst door F.H. Vogtschmidt , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

Highway PRO, 1 maand geleden

Moet toch te vinden zijn. Zeker door een landrover specialist.Het zal een kwestie worden van data bekijken. Een verkeerde aanwijzing van een sensor kan het probleem veroorzaken.

F.H. Vogtschmidt, 1 maand geleden

Zou ik ook gedacht hebben. En bijna elke winter keert het probleem terug.
Ook op de Fora in Engeland enz. gelezen en het blijft een probleem wat gelukkig ( maar haltes voor mij) niet veel voorkomt bij de Disco 3 met 4.4. V8 benzine.
Veel voorkomende storingen inderdaad uit nokkenassensor, krukassensor en Luchtmassasensor. En omdat de storing bij uitlezen niet naar voren komt. vandaag maar alle 3 besteld. Kijken of we het probleem kunnen vinden door 1 voor 1 de sensoren te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.