Land Rover Range Rover: Vermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3L

Hallo autokenners, Ik heb n RR van 2002 eerste van de nieuwere modellen. Rij er al 2 jaar mee en ben (met de nodige kosten) redelijk tevreden. Hij moet wel zwaar werken: zware aanhangers en hakselaar trekken door weides enzovrt. Nu merk ik dat hij vermogen verliest bij het zwaar optrekken, Hij blijft de zelfde toeren houden als je de gaspedaal verderduwt, en pas 5 sec later trekt hij weer wat op. Dat is al een tijdje en ik merk dat het erger wordt. Mijn turbo fluit ook al mooie concerten bij het optrekken. Ik denk dat hij zijn rook niet mooi verdeeldt en zo verstopt geraakt. Zou n nieuwe turbo helpen of heeft dat totaal geen zin? ps kan ik schade doen als ik er verder mee blijf rijden of moet ie dringend herstelt worden? Dank voor enige reacties

boomkapper

Geplaatst door boomkapper (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Wietse.D (0), 12 jaar geleden

Het kan aan de turbo liggen, waarschijnlijk wel omdat hij naar jou zeggen geluid maakt. dit kan ook aan een afgesleten nokkenas liggen, maar dit is minder waarschijnlijk.
als je kan moet je eens kijken of er speling is op de as van de turbo, bij de kleinste speling kan dit al een vermogensverlies weergeven.
Bij speling word er aangeraden de turbo te vervangen.

Wietse.D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.