Land Rover Discovery: Zwaar trillen bij optrekken en hogere snelheden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300 tdi

Zit met het volgende probleem met mijn Disco.
Bij het optrekken begint de wagen zwaar te trillen, echt te denderen, als je dan wat gas terugneemt verdwijnen de trillingen.
Deze trillingen nemen heel erg zwaar toe als je optrekt en gelijk draait. Als je dus langzaam optrekt is er geen probleem totaan de 100kmh, dan begint ie te trillen met regelmaat...tril..stil..tril..stil....etc.

Momenteel staat de wagen 1" verhoogd, BFG Muds. Dit fenomeen heeft hij ook met BFG All terrain waarmee ik vroeger geen probleem had alsook niet verhoogd.
Wat is al gecontroleerd? Nieuwe stuurstang (chappen waren op), nieuwe bushings in de Panhard Rod, kruiskes van de cardan zijn ok, alle bevestigingen van de schokdempers ok, Stuurhuis ok.
Mischien de stuurdemper, maar kan moeilijk geloven dat dat het probleem zal oplossen.

Daar het echt zit in het optrekken en ook wel bij het afremmen op motor denk ik toch aan de cardans ofwel de volldige rubber bushings vervangen.

Iemand een oplossing....? Please....hij reed zo fijn en dit euvel zit me al een paar maanden op de hielen.

Grtz
Disco_Doozle

Disco_Doozle

Geplaatst door Disco_Doozle (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

max71 (0), 16 jaar geleden

laat je aandrijf lijn eens op spelling controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.