Land Rover Freelander: zwarte rook, geen trekkracht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Reeds opgelost maar toch ff melden.

Onderweg naar vakantie kreeg ik ineens een zwarte walm (rook) uit de uitlaat en mijn trekkracht was zo ver te zoeken dat ik (met caravan) terugviel in zijn 2e versnelling als ik een bergje op moest.
Gelukkig wist ik wat dit was...ooit eerder gezien.. een scheur van 4 centimeter in de turbo slang!!
dus, kap er af, tape om de slang en rijden, ja 100 meter en toen weer hetzelfde.
De druk is zo hoog dat de tape met canvas opengescheurt was.
toen een leeg pringlers blik opengeknipt (zilverfolie aan de binnenzijde) er omheen gedaan, wat slangkoppelingen aan elkaar gemaakt zodat ik 2 grotere kreeg en die er omheen gedaan, toen de tape weer natuurlijk, wat touw die ik vond, en nog wat tape. ja een mooi Mc-giver werkje maar WERKEN en wel 2 weken perfect totdat ik de nieuwe slang had ontvangen op de camping.

De plaatselijke garage kon er niet aan komen, nederlandse garage gebeld, die stuurde hem op. kosten van het opsturen zit bij mij in het allrisk pakket van de auto en dus terug gekregen!

michiel_hier

Geplaatst door michiel_hier (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je weet nooit wie je ermee kan helpen :)

Bedankt voor het plaatsen ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.