Lexus Is200: koppeling reageert niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

beste lexus rijders.Ik heb sinds kort een is 200,maar het probleem luidt:de auto ging eerst 1dag hoge toeren maken en kwam langzaam vooruit.De dag later naar het werk toe stond ik langs de snelweg stil(geen pretje met een lexus)De auto schakelt gewoon goed de koppelings-pedaal werkt ook gewoon goed,maar zodra ik de koppeling los laat rijdt hij niet.De motor blijft aan en slaat niet uit en je kan met draaiende motor gewoon schakelen maar hij pakt hem niet.Het kan niet de koppeling zijn ,want hij kraakt of slipt niet alles is gewoon normaal alleen pakt hij de versnelling niet.Wie kan me helpen of uitleggen wat ik moet doen.Weet iemand ook of de lexus is 200 een hydraulische koppeling heeft of gewoon een kabel.Bedankt alvast als je reageert.

palm1

Geplaatst door palm1 , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

berendonck PRO, 14 jaar geleden

Dat is ook geen pretje met een VW.

Maar ik denk dat je koppeling is versleten, dus bak demonteren.

Mercury PRO, 14 jaar geleden

DIt is duidelijk zat je koppelings plaat is weg, nieuwe koppeling en drukgroep en rijden maar weer. Lexus zijn superbetrouwbare auto's maar ook hier slijt de koppeling! Dat is gewoon een kwestie van normale slijtage. Heb je de auto kort, heb je nog garantie? dit is toch een gevalletje van service verlenen. Maar ik zou met de verkoper ff babbelen (als je hem niet particulir of zonder garantie gekocht hebt natuurlijk).

suc6
Peco Power

palm1, 14 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie,maar als het je koppelings is dan moet je dat toch horen schuren en niet meer kunnen schakelen met draaiende motor.Is het niet misschien de versneling kabel die los zit,want alles doet het gewoon maar hij trekt niet op.Alvast bedankt.

Mercury PRO, 14 jaar geleden

Het spijt me, maar ik ga hier niet uitleggen hoe een koppellingsplaat met hoog weerstandsmateriaal via een drukgroep met sterke veren tegen de starterkrans/vliegwiel van de motor wordt gedrukt en zodoende de auto voor dan wel achteruit laat rijden, Dit materiaal is ofwel kompleet weg of je hele drukgroep is kapot, maar ik weet wel: Je versnellingsbak moet er achter weg en er zal iets moeten worden vervangen. en uit verkeerde zuinigheid zou ik niet alleen de koppelingsplaat of de drukgroep vervangen, maar beide want anders kun je binnenkort weer>]

hopende u voldoende geinformeerd te hebben

Met vriendelijke groet,

Peco Power

palm1, 14 jaar geleden

bedankt voor de info


Met vriendelijke groet

Chedi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lexus IS200 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.