Ligier X-Too : Achterste remklauwen Ligier

Dag samen,
Ben even bij een collega langs geweest omdat hij problemen heeft met zijn achterste remklauwen.
Wat heb ik gedaan, ontluchtingsnippels een klein beetje losgedraait en daarna ontlucht, dus deze remklauwen krijgen druk.
Maar die cilinders zitten gewoonweg potvast, staan gelijk met hun klauw, remschijfen vertonen oppervlakkig roest, dus die cilinderkes zitten toch al een heel tijdje vast.
Is dat te verhelpen met perslucht, ofwel deze klauwen in een emmer coca cola dompen, je weet wel dat cola wonderen doet hé.
Zal nog iets laten weten.
Gr.
Jantje

firedriver

Geplaatst door firedriver , lid sinds 12 jaar geleden

10 Reacties

Punt PRO, 9 jaar geleden

Gewoon met remvloeistof en de bevestiging los . Met het rempedaal kan je wel een tienvoudige druk maken dan met lucht .
Verder gaat het controleerbaar .

Succes.

cor van jaarsveld PRO, 9 jaar geleden

Jantje,
Die remklauwen krijgen remvloeistof, Druk is wat anders. bv een (wel of niet variabele) remdruk begrenzer, kan roet in het eten gooien.. En een klein beetje zwaar gaan van een plunjer kan er dan zomaar voor zorgen dat er helemaal niet geremd wordt op de achterwielen...

Ik ga er van uit dat het schijfremmen betreft.(nodig bij die snelheden!!!) De handrem zit er ook op denk ik.... Zit er een sleuf in de plunjer, waar een nok van het remblok in past???? Zo ja,, Dan is de plunjer uit de cilinder te draaien... Perslucht zal niet helpen, kan gevaarlijk zijn.. Als de plunjer zonder meer kon schuiven gebruikte ik de hydrolische druk om de plunjer te verwijderen. Netjes roest weghalen van plunjer en uit de cilinder. bv met waterproof 400 oid. Denk erom, De diameter in de cilinder is gelijk, tot de groef waar de afdichtring in zit.. Het buitenste deel van de cilinder is ook weer vlak, echer die diameter is iets groter... Lekker opvullen met remvet, een nieuwe afdichting en alles werkt weer als nieuw.. Natuurlijk moet de plunjer volkomen glad zijn, om de nieuwe afdichting niet te beschadigen...

In de bodem van de cilinder zit een soort bout, met hele grove schroefdraad. De beweging van de plunjer kan niet groter zijn dan de speling op de schroefdraad. Daarom is de plunjer niet met perslucht of vloeistof druk te verwijderen. Daarvoor moet de plunjer of de bout worden verdraaid..


Meestal worden die remmen zogenaamd automatisch bijgesteld, echter dat gebeurt (net als bij veel trommelremmen) door de handrem te bedienen . Tijdens het lossen ervan wordt de speling verminderd..
Vastzittende handremkabel, of het nooit gebruiken van de handrem zijn veelal de oorzaak van niet meer remmen van de achterwielen.

firedriver, 9 jaar geleden

OK, zal ermee voozichtig zijn.
Gr.
Jantje

firedriver, 9 jaar geleden

Dag jongens,
Ben die remklauwen gaan bekijken, ze zitten gewoon potvast, geprobeerd om zijn handrem een beetje gangbaar te maken maar niks, als ik het rubberen berschermhoes eraf neem kan ik niks zien om zijn plunjer of cilnder d.m.v. een schroef(bout) eruit te draaien, ofwel mischien ontzien, kruipolie gebruikt.
Denk dat hij gewoon twee andere moet bestellen en heb ik een pak minder werk om zijn remmen in orde te maken.
gr.
jantje

firedriver, 9 jaar geleden

Betreft deze type.
Gr.
Jantje

firedriver, 8 jaar geleden

Dag samen,
Weet toevallig iemand waar je tweedehandsremklauwen van deze type kan vastkrijgen, heb wat site's gevonden maar helaas niet dezelfde remklauwen.
Is deze type maar helaas waren ze niet op voorraad (remklauw achter) L+R

Ligier X-Too.
het chassisnr is VJRJS28FD00008178
Wielbassis = 1785
Spoorbreedte voor = 1220
Spoorbreedte achter =1235

Gr.
Jantje

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Probeer eens stokhof in emst , dat is een brommobiel leverancier in nederland.

firedriver, 8 jaar geleden

Ok Kaleido
Gr
Jantje

firedriver, 8 jaar geleden

Heb ze een bericht gestuurd, maar denk niet dat ze tweedehandsonderdelen verkopen, maar ja, eigenaar wil het zo, en als hij toch geen keus heeft moet hij maar 2 nieuwe bestellen incl: remblokken, zijn oude zijn gewoon potvast, ik heb geprobeerd maar wil het niet forceren, anders kan ik daarvoor opdraaien, en als het aan mij lag, gewoon 2 nieuwe en ben er zeker van dat ze nog lang meegaan.
Zeg Kaleido, Renault Laguna zijn ze komen halen en tot nu alles ok, zo moet dat hé.

Gr.
Jantje

firedriver, 8 jaar geleden

Zeg Kaleido, bij stokhof in emst hebben ze hiervoor geen gebruikte onderdelen liggen.
Gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ligier X-Too of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.