Ligier Nova : Oververhitte Ligier Nova, noodoplossing?

Onze Ligier Nova heeft weer kuren, nu gaat na een tijdje rijden het lampje van de koelvloeistof branden. De temperatuur wordt te hoog. We zijn onderweg een aantal keer gestopt om de boel af te laten koelen maar dat schiet niet op. Na een half uur koelen kunnen we een paar km rijden. We hebben hem dus maar achtergelaten en een familielid ingeschakeld om thuis te krijgen.

Nu moeten we ca. 30 km rijden om bij de dealer te komen. Hoe kunnen we dat het beste aanpakken? Afslepen is een dure grap (we hebben ervaring) dus willen er het liefst rijdend naar toe. Ik had gedacht om alvast een fles koelvloeistof mee te nemen voor het geval de radiateur lek is. Dat weet ik helaas nog niet. Heeft iemand nog tips om de Ligier heelhuids, en binnen een paar uur, naar de dealer te krijgen. Het gaat om ruim 30 km kruip-door-sluip-door routes.

Paulus333

Geplaatst door Paulus333 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ligier Nova? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

(1)Verwijder de thermosstaat.
(2)Of als deze een electrische koelventiator heeft zoek dan naar de sensor die meestal in de radiateur zit.
neem de stekker los en verbind de 2 aansluitingen door in de stekker.
De koelven blijft dan konstant draaien.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

geen lid van een hulporganisatie

Paulus333 (0), 12 jaar geleden

Helaas niet, maar dat was met dit ding niet gek!

Ik zal eens kijken of ik de fan constant aan kan zetten, ik heb hem overigens helemaal niet horen lopen vandaag. Verdacht! Ik heb geen idee waar de thermostaat zit op zo'n Lombardini motor en heb ook niet zoveel mogelijkheden om ergens langs de weg te sleutelen. Die fan zal nog wel lukken.

sjaak10918 (0) PRO, 12 jaar geleden

misschien dat de fan de oorzaak is van het warmlopen, dwz dat ie niet aan gaat doordat de sensor of de fan zelf niet goed zijn. Fan zou je moeten kunnen laten lopen met stroom direct vanaf de accu (och wel even afzekeren) of de sensor door te verbinden.

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Die brommobielen hebben de radiateur toch dwars erin met een ventilator die op de waterpomppoulie zit ?

Paulus333 (0), 12 jaar geleden

Klopt, wist ik ook niet! We zijn inmiddels aangekomen door telkens 10km te rijden en dan de boel minstens een half uur af laten koelen. De koelvloeistof stond laag maar ik hoefde niet veel bij te vullen. Dat het peil laag was komt natuurlijk omdat er wat uitgekookt is. Zeer waarschijnlijk geen lekkage van het systeem. Ik verdenk de thermostaat steeds meer. Enfin, dat mag de dealer verder uitzoeken. Bedankt voor het meedenken!

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

op de site van ligier hebben ze het ook vaak over lekke koppakkingen en aangezien je een paar flinke warmlopers hebt gehad is het best mogelijk dat er meer aan de hand is nu.

Paulus333 (0), 12 jaar geleden

Oef, dat is echt slecht nieuws. Toch bedankt voor de informatie.

Paulus333 (0), 12 jaar geleden

Kan op slot! Het probleem was inderdaad de koppakking.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

mooi zo, graag gedaan...
Tot de volgende keer, zal niet lang duren als ik je zo hoor ha ha

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ligier Nova of stel zelf een nieuwe vraag.