Mazda 323: 323 1.6i Start niet meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie mij wat meer inzicht kunnen geven in het volgende probleem:

Mijn auto wilde gisteren nadat ik hem 1.5 dag niet gebruikt had niet meer starten. In eerste instantie sloeg hij nog wel aan maar je hoorde dat hij langzaam af ging slaan, toen ik gas gaf om dit te voorkomen viel hij uit (hij leek ook wel op minder cilinders te lopen). De tweede keer hetzelfde verhaal en daarna niets meer. Bij lang de startmotor laten draaien had hij nog wel eens een licht begin van aanslaan (accu lampje ging dan ook heel even uit) maar voor de rest doet hij niets meer.

Ik heb al geprobeerd om een tik op de brandstofpomp (onder de achterbank) te geven, dit mocht niet baten. Bij het proberen te starten kon je overigens wel benzine ruiken bij de brandstofpomp en ook hoor je een zacht geluid bij de brandstofpomp.

Verder herinnerde ik mij later dat ik een paar weken geleden heb gehad dat wanneer hij koud was dat hij in het begin weinig vermogen had (volgens mij vanwege het lopen op 3 pitten). Dit heb ik overigens daarna niet meer gehad. En voor de rest heb ik laatst nog eens gehad dat ik hem vlak na de start had laten afslaan en dat ik hem toen met moeite weer aan de praat heb gekregen (beetje het zelfde verhaal als wat hij nu doet, maar toen lukte het wel bij de tweede keer proberen).

Hij heeft ondertussen 250.000km gereden, waarvan ik hem de laatste 3 jaar (55.000km) in mijn bezit gehad heb. In die tijd heb ik alleen een keer de thermostaat moeten vervangen, voor de rest heb ik er eigenlijk niets aan gedaan.

Ik hoop dat jullie mij met deze informatie wat verder kunnen helpen. Mijn auto staat namelijk niet voor de deur (ja, zal je altijd zien..) dus als ik heen ga zou ik graag gericht aan de slag kunnen gaan.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
Groeten,
Maarten

PS. ik verwacht niet dat ik in de komende week tijd zal hebben om bij mijn auto langs te gaan, dus ik denk niet dat ik snel wat dingen kan proberen. Maar ieder advies is meer dan welkom

MaartenRep

Geplaatst door MaartenRep (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Eddy56 (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk of je verdelerkap van binnen droog is, kijk ook als het donker is tijdens het starten of er vonken "weglekken"over je kabels of bobine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.