Mazda 323: 323 trekt niet goed op

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Deze mazda 323 (1.3 16V) rageert slecht op het gaspedaal, klein beetje gasgeven gaat goed, maar normaal optrekken gaat te langzaam, niet echt schokken alsof er een een cilinder niet meedoet. Distributie staat op tijd, uitlaat zit ook niet verstopt. Komt dit probleem iemand bekend voor? Alvast bedank voor het meedenken.

Hansvandorp

Geplaatst door Hansvandorp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Trubo (0), 15 jaar geleden

Dit probleem heb ik onlangs ook gehad met een Mazda 323 1.5 16V. De luchtmassa meter bleek vervuild te zijn en na vervanging door een schoongemaakt exemplaar reed de auto weer normaal.

De symptonen waren als volgt: Bij optrekken rond de 2000 toeren leek het net of de motor over een hobbel heen moest om zijn koppel te ontwikkelen. Dit zelfde treed bij bepaalde gebieden op maar boven de 4500 toeren bleef het uit. Het ging niet hortend of stotend maar het voelde niet normaal aan als een constante koppel / kracht ontwikkeling van de motor.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.

mb tech (0) PRO, 15 jaar geleden

bougie of bobine heb het laatst ook gehad zat een rotte bougie in zoek daar eerst kost ongeveer 18euro en je weet het meteen en even kijken of lucht inlaat klep schoon is succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.