Mazda 626: accu binnen een minuut leeg

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter dohc 16 klepper

Hallo ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende, mijn accu word leeg getrokken door iets,ik kom net uit de auto en 1 minuut later is hij gewoon dood,er zit een nieuwe accu in die is doorgemeten en ik heb er een andere dynamo in laten plaatsen die ook is doorgemeten door een garage.
Het frontje van mijn radio haal ik er altijd uit,ik heb de laatste dagen mijn accukabel er gewoon vanaf gehaald als ik mijn auto uitging en als ik weer wegging dan plaatste ik hem weer terug waarna hij weer zonder problemen weer startte.
Ik dacht net dat ik mn auto wel een minuutje stil kon laten staan zonder dat ik mn accukabel er af pakte maar helaas hij is helemaal dood,geen lichtje dat brand en geen geluidje als ik de sleutel omdraai.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen, bij voorbaat dank.

blokkie

Geplaatst door blokkie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou toch eens alle klemmen en massakabels een controleren. 'n Accu is nooit in 1 minuut helemaal leeg, lijkt me. Dan moet er wel iets aan staan dat vreselijk veel stroom vraagt. Het lijkt me dus eerder een losse verbinding te zijn.

Gr.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je een 55 Ampere accu hebt is ie niet in een minuut leeg, dan zou een draad ergens heeel erg warm worden...

Bovendien zou je ook niet kunnen rijden gestart met een volle accu, de dynamo levert meestal 40 - 50 A laadstroom, en een deel wordt gebruikt tijdens het rijden voor de computer, ontsteking etc.

Dat betekent dat dan de accu ook in een minuut leeg is en de dynamo geen stroom genoeg levert om de auto aan de praat te houden en nog stroom voor de accu te leveren als ie leeg loopt, zo snel...

Als de storing optredt alleen tijdens het afgezette contact is dat ook te meten, en zeker voelbaar doordat de massa en plus draad heet worden van de accupolen.

Cor

blokkie (0), 17 jaar geleden

Petje en cor hartelijk dank ik heb nog eens alles nagekeken en ik ben een losse verbinding tegen gekomen. Hij start weer gelijk. groet blok.

VINK (0) PRO, 17 jaar geleden

?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Aha. Mooi, mooi. Opgelost dus.

Gr.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

kan ook niet, binnen 1 minuut leeg, dan zou een stroom van ongeveer 3000 ampere moeten lopen, x12 volt staat gelijk aan 36.000 watt verbruik. dan zou de auto binnen 1 minuut uitgebrand moeten zijn.

Groeten Marcel

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vandaar ook mijn opmerking over het HEEEL heet worden van een draad :D LOL

blokkie (0), 17 jaar geleden

De wagen staat alweer stil,ik krijg hem wel aan met behulp van een accu-kabel dan rij ik er 10 min mee maar dan zet ik hem weer aan de kant en dan laat hij me weer staan....Hier word ik niet goed van,de eerste keer was het de kabel die niet goed verbonden was aan mijn accu want daar zat een beetje speling in.Nu alweer geen geluid en geen licht.
Ik hoop nog iets te horen van iemand.
Bij voorbaat dank

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Mogelijk is de dynamo kapot gegaan door de losse accukabels, meet de laadspanning eens

Hans

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Diode`s uit het leven gestapt door een veel te hoge overgangsweerstand.

mvg,
Hans.

kobus6335 (0) PRO, 17 jaar geleden

startmotor geschakkelde + probleem
heb ik ook gehad ook met 2 minuten alle board spanning weg
ben aan het meten gegegaan en kwam uit op startmotor(is een hele grote verbruiker)
ruilstartmotor gemonteerd en sinds dien nooit meer problemen gehad

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.