Mazda 626: afstandbediening

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0ditd

wie weet hoe ik mijn afstandbediening zonder ritje naar dealer kan synchroniseren ab reageert soms niet op openen of/en sluiten heb nieuwe batterijen geplaatst contacten in a.b gereinigd en met signaal controle apparaatje gezien dat a.b wel met open en sluiten een signaal afgeeft. heeft iemand nog adviezen???

nic

Geplaatst door nic (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

robertverbeek (0) PRO, 17 jaar geleden

Linkse deur open, 3 keer contact aan en uit daarna 3 keer op de linkse deurschakelaar drukken dan hoor je de centrale vergrendeling schakelen en dan druk je op de handzender totdat je de centrale vergrendeling weer hoort schakelen. Dan wacht je een minuut en is de handzender ingeleerd.

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Als de afstandsbediening het soms wel doet, dan is opnieuw inleren overbodig. Lijkt mij een bedradingsprobleem. Meet eens of de ontvangstunit wel iedere keer signaal ontvangt en een puls voor open/sluiten afgeeft.

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

waar zit die ontvangstunit en wat voor signaal en hoeveel moet ie krijgen

robertverbeek (0) PRO, 17 jaar geleden

Ontvangstunit gaat nooit kapot, handzender is 99% de boosdoener

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk ook dat de handzender de boosdoener is. Heb nog nooit een ontvangstunit kapot gehad.

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik ook niet, maaaaaaar dat wil niet zeggen dat..................

robertverbeek (0) PRO, 17 jaar geleden

Dus probeer eens van een andere 626 de handzender in te leren, of rij eens langs een mazdadealer en vraag of hun de handzender op een auto in de showroom willen inleren zodat je jouw eigen handzender kunt testen.

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

dank jullie voor reactie handzender deed het op een gegeven moment helemaal niet meer heb handzender opengemaakt zag dat complete battarij houder los van printplaat was gekomen opnieuw vast gesoldeerd werkt nu weer maar reactie van op slot doen gaat moeizamer als openen na aantal keren drukken doet ie het wel en soms gaat ie meteen op slot wel vreemd maar hij werkt tips hierover zijn altijd welkom

classix (0), 17 jaar geleden

solderingen op de print van de bedieningsknopjes over solderen zijn waarschijnlijk ook los is met het blote oog vaak niet te zien succes

vanderkoppel (0), 17 jaar geleden

Hai Nic,
Had hetzelfde probleem.
Kijk eens bij particulieren, 3 december, Afstandbediening centrale deurvergrendeling werkt niet goed.
De mijne werkt nu weer als een trein.

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

bedankt arie heb dit truukje nav deze rubriek uitgeprobeerd maar dat maakt niet zo veel uit bij mij. moet wel zeggen dat het ietsje makkelijker ging dus het was niet voor niks. ik denk toch dat het ook met stoorzenders te maken heeft het is me opgevallen dat ik op bepaalde plekken meer last heb ik parkeer auto vlak bij hoge zendmast voor gsm en hulpdiensten daar heb ik meeste problemen.

626je (0), 17 jaar geleden

Sinds kort in het bezit van een 626 2.0 GLX Wagon uit 1998. Handzender voor de afstandsbediende CDV zat er niet eens meer bij. Wat ik na kan gaan in de onderhoudshistorie is dat er door dealer is vastgesteld dat het niet aan de afstandsbediening ligt maar aan iet sin het systeem in de auto. Ik lees iets over de ontvangstunit. Helaas is er door het verloop van de topic geen antwoord meer gekomen op de vraag waar deze nu daadwerkelijk zit.
Misschien hebben mensen andere suggesties deze zijn zeer welkom

bij voorbaat dank

etim04 (0), 16 jaar geleden

[quote=nic]dank jullie voor reactie handzender deed het op een gegeven moment helemaal niet meer heb handzender opengemaakt zag dat complete battarij houder los van printplaat was gekomen opnieuw vast gesoldeerd werkt nu weer maar reactie van op slot doen gaat moeizamer als openen na aantal keren drukken doet ie het wel en soms gaat ie meteen op slot wel vreemd maar hij werkt tips hierover zijn altijd welkom[/quote]
Even een vraagje het batterijhoudertje zit dat normaal op 3 punten vastgesoldeerd op de printplaat?
(Ik heb een afstandsbediening met zachte rubber knopjes).

Gr.Eric

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Normaal zit de houder op 3 plaatsen vast!!!

Gr. Jack

etim04 (0), 16 jaar geleden

[quote=Jack T]Normaal zit de houder op 3 plaatsen vast!!!

Gr. Jack[/quote]
Dat dacht ik al heb er nu een stukje zacht rubber tussen (deksel en batterij) geplaatst en merk dat het dan helemaal goed werkt.

Bedankt.

Gr Eric.

Philips 626 (0), 15 jaar geleden

[quote=robertverbeek]Linkse deur open, 3 keer contact aan en uit daarna 3 keer op de linkse deurschakelaar drukken dan hoor je de centrale vergrendeling schakelen en dan druk je op de handzender totdat je de centrale vergrendeling weer hoort schakelen. Dan wacht je een minuut en is de handzender ingeleerd.[/quote]
Waar zit deze knop eingelijk??

etim04 (0), 15 jaar geleden

Met de deurschakelaar word bedoeld de schakelaar van je binnenverlichting, die bevindt zich ergens in de stijl van je deur.
Bij mijn wagen zit deze onder in de hoek van de stijl.

Eric

sveke (0) PRO, 15 jaar geleden

solderingen van schakelaartjes op afstandsbediening terug solderen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.