Mazda Demio: Airbaglampje Mazda Demio 2001 knippert 6x

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Vorig jaar ontdekte ze bij de APK dat de claxon niet werkte. Er is toen een knopje naast stuur gekomen (i.p.v. die in het stuur). Kort daarna reed ik ergens en begon halverwege de rit het airbagcontrolelampje te knipperen. Onregelmatig, soms dagen wel, soms lange ritten helemaal niet. Knipperde na start niet direct maar ergens onderweg (meestal op slecht wegdek). Zo is bij mij, als leek!, het idee ontstaan dat er bij de claxoncontrole/reparatie mogelijk iets niet goed is vastgezet ofzo?
Gisteren knipperde lampje eindelijk regelmatig 6x, pauze, weer 6x. Uiteraard afspraak bij garage gemaakt maar gezien hoe de situatie ontstaan is wil ik toch wel meer info.

Iemand een idee wat de code 6x knipperen betekent? De airbag in het stuur is 4 jaar geleden vervangen.

Wie heeft meer info voor mij? Alvast bedankt!

Ervé

Geplaatst door Ervé (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Demio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ervé (0), 10 jaar geleden

Niemand een idee?

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Ga er eens mee langs een echte garage. Een knopje in het stuur monteren omdat de claxon het niet doet klinkt als prutswerk. Dan knopje krijg je waarschijnlijk in je hoofd gelanceerd zodra de airbag af gaat. Ik vermoed dat het probleem in de sleepring van het stuur zit.

Een andere (niet gerelateerde) oorzaak zou de stoelsensor in de bijrijdersstoel kunnen zijn. Die sensor kan worden overbrugd; bij een ongeval gaat de bijrijders airbag dan ook af als er niemand op de stoel zit.

Ervé (0), 10 jaar geleden

Het knopje zit op het dashboard bij schakelaars van mistlamp etc.
Auto gaat zo richting garage en zal hier later melden wat oorzaak was.

Ervé (0), 10 jaar geleden

De storing kan niet uitgelezen worden door computer. Niet verbazend want dat had ik uiteraard al eerder laten doen. Nu gaat dus de hele boel uit elkaar, op zoek naar een los contact.

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Diepe zucht. Nog maar eens naar een andere garage. Dat het lampje 6x knippert IS de code! Ik heb het even nagekeken; bij mijn mazda betekent het dat er iets mis is met de bestuurdersairbag. Ik weet 99,9% zeker dat het probleem in de sleepring van het stuur zit of in de bekabeling daaromheen. Misschien zijn ze vergeten een steker goed aan te drukken. Het is natuurlijk vreemd dat de claxon en de airbag allebei problemen geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Demio of stel zelf een nieuwe vraag.