Mazda 626: airbagsensor mazda 626 2.0 DITD bouwjaar 1999

Bouwjaar: 1999

Betreft: mazda 626 2.0 DITD bj. oktober 1999. Het controlelampje van de airbag knippert 4x langzaam, 8x snel. Uitlezen van de computer door mazdadealer levert het volgende op : foutcode 48 (nogal wiedes, 4x langzaam, 8x snel). Computer is gereset. Na 1 ritje heb ik de foutmelding weer. Hun advies is vervangen van de airbagsensor van de zij-airbag van de passagiersstoel. Deze sensor kast alleen al EUR 650,- ex BTW. Is dit een normale prijs. Op de web-site van de TU-Delft lees ik immers dan de kostprijs van een airbagsensor slechts enkele euro's bedraagt. En kan deze airbag niet gewoon worden uitgeschakeld.


M.v.g Erwin Roeleveld

mazda7614

Geplaatst door mazda7614 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peerke8670 (0), 19 jaar geleden

dit zou kunnen je moet dan een vervangings weerstand plaatsen.

mazda7614 (0), 19 jaar geleden

mazda dealer doet moeilijk over plaatsen v.d weerstand (ze zeggen dat ze niet weten hoe groot deze weerstand moet zijn, maar het is volgens mij ook onwil). Ik wil deze weerstand echter wel laten plaatsen. Wie weet wel hoe groot deze weerstand moet zijn en waar ik dit kan laten doen? En ook niet onbelangrijk, wat zijn dan de kosten?

Bij voorbaat bedankt voor de reactie

Erwin Roeleveld

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Toch denk ik dat de dealer gelijk heeft ,ondanks de belachelijk hoge prijs van een stukje elektronika.Als je er een vervangingsweerstand tussen zet zal de airbag nooit meer afgaan. Stel nu eens dat er een ernstig ongeluk gebeurt waarbij de zijairbag ernstig letsel had kunnen vermijden.In een rechtzaak zal degene die de airbag onklaar heeft gemaakt altijd aansprakelijk zijn. Dit is toch waar het om gaat.

mazda7614 (0), 19 jaar geleden

E.e.a. kan toch schriftelijk worden vastgelegd. Door de vorige eigenaar is er ooit een 'scheel stoel' geplaatst ipv de originele mazda stoel met zij-airbag. Toen is de airbag ook uitgeschakeld met verklaring daarbij. E.e.a is teruggezet toen ik de auto kocht. Een zij-airbag was een optie voor de auto, dus is geen must.

Postbus123 (0), 19 jaar geleden

Is het niet goedkoper om een nieuwe stoel van de autosloop (autorecyclage bedrijf) te halen?

ridley (0), 16 jaar geleden

maf kees nog even en ik moet een nieuwe mazda kopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.