Mazda 626: super stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1993

Spoor/stuurstangen vervangen wegens teveel speling voor apk...en wat denk je, ik heb opeens super stuurbekrachtiging, ik voel bijna geen weerstand bij het sturen boven de 40 km/u. Het sturen is merkbaar een heel stuk lichter geworden. Overigens voelt het niet erg goed aan: ik denk dat je geen stuurfouten moet maken want het stuur reageert echt superfel nu. Ik snap alleen niet hoe dit kan en waarom dit nu het geval is...Alleen de stuurstangetjes zijn vervangen aan beide zijden. Overigen kregen we ze erg moeilijk los.

Hoe kan dit? Is er iets kapot gegaan? Overigens auto is nog niet uitgelijnd. Iemand een idee?

Ari522

Geplaatst door Ari522 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Ari,
Ik denk dat je de wagen 4 punts moet laten uitlijnen. (+-50Euri)
Mogelijk is door het vervangen van de stuurstangetjes de askanteling en/of de KPI hoek te klein geworden. Ik heb een keer zoiets gehad namelijk het niet/onvoorspelbaar terugkeren van het stuurwiel na een bocht (CarinaII). Dit is na uitlijnen verholpen.
Veel succes
Michiel

Ari522 (0), 19 jaar geleden

Hallo Michiel,

Ik heb ook het probleem van het niet of onvoorspelbaar terugsturen, soms blijft het stuur na een bocht dezelfde positie aanhouden, terwijl normaliter het stuur terug zou moeten draaien. Heel bizar fenomeen. Ik hoor trouwens ook de banden piepen bij het insturen in bochten, maar dit ligt natuurlijk wel aan de uitlijning. We hebben de stuurstangen exact op dezelfde lengte afgesteld als de oude, er zou dus eigenlijk niets veranderd moeten zijn. Goed iemand anders nog ervaring met hetzelfde?

Alle info welkom...

Groet Ari

Hans4040 (320) PRO, 19 jaar geleden

Uitlijnen .
De wielen hebben te veel toespoor.

Hans.

Ari522 (0), 19 jaar geleden

Ik heb vorige week de auto laten uitlijnen en inderdaad stuur, stuurt weer normaal...probleem opgelost, bedankt voor reacties.
Groet,

Ari

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.